- Kanskje det fineste og peneste jeg har skrevet, fordi Anbjørg var så pen

(Dagbladet):- Det viktigste er at folk får en opplevelse av Anbjørg, sier Jon Andreas Håtun, også kjent under artistnavnet Jono El Grande, til Dagbladet.

Under begravelsen til hans kone, TV-personligheten og forfatteren Anbjørg Sætre Håtun, ble verket «Til Anbjørg» framført av to fioliner og piano. Sangen hadde Jon Andreas Håtun skrevet selv, til henne.

Nå gis den ut digitalt.

- Anbjørgs ånd lever videre

- Det er veldig mange som har spurt meg om å få denne sangen. Det syns jeg er fint – jeg føler at Anbjørgs ånd lever videre når andre hører på sangen, sier han, og legger til:

- Det er kanskje det fineste jeg har skrevet, og det peneste jeg har skrevet – fordi Anbjørg var så pen.

Det var i januar Anbjørg Sætre Håtun døde, av kreft, bare 41 år gammel. Før hun døde skrev hun på boka «Å dele gir styrke», som etter planen skal gis ut i mars.

Nå blir også verket «Til Anbjørg» gitt ut, i tillegg til at den blir framført i klokkespillversjon på Oslo Rådhus kvinnedagen, 8 mars.

Verket gis ut som en personlig release, og gis derfor ut under navnet Jon Andreas Håtun, ikke under artistnavnet Jono El Grande.

Framføres på kvinnedagen

- Den blir framført ca sju til ti minutter over klokka 12 på lørdag. Anbjørg betydde veldig mye for mange kvinner, menn også selvfølgelig, spesielt meg, men veldig mange kvinner var spesielt opptatt av Anbjørgs budskap. Og hun hjalp veldig mange. Derfor er det veldig fint at den blir framført akkurat på den dagen, sier han.

Låta skrev han mens Sætre Håtun var på sitt sykeste.

- Anbjørg likte den, selvfølgelig. Jeg spilte den for henne i løpet av ett år. Da spilte jeg den på gitar, men så rearrangerte jeg den for klassisk fiolin og piano. Og nå har det blitt en versjon for rådhus-klokkespill også.

Verket er spilt inn av Kari Rønnekleiv, Ole Henrik Moe, Stefan Ibsen Zlatanos og Christian Engfelt, og ble mastret i New York av Greg Calbi.

Thursday, March 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments