Journalist kjøpte kjendissex på bordell anklager ukebladet for overvåking av kongelige

(Dagbladet): Den danske utgaven av ukebladet Se og Hør anklages for ulovlig overvåkning av kjente mennesker.

Den danske avisa Dagbladet BT har fått tilgang til den nye boka «Livet, det forbandede», som er skrevet av tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen.

Skal ha overvåket kjente dansker

Ifølge avisa kommer det fram i boka, som er skrevet som en roman, at Se og Hør skal ha betalt en IT-spesialist for å overvåke en rekke kjente danske menneskers kredittkortinformasjon.

Overvåkningen skal ha skjedd over en fire års periode, fra 2008 til 2012, men kan også ha foregått i en lengre periode, ifølge avisa.

De tre sjefredaktørene som har styrt bladet fra 2008 til nå, avviser alle påstandene.

Rasmussen skriver likevel i boka at sjefredaktørene skal ha visst om overvåkningen, ifølge BT.

Videre skriver han ifølge BT at it-spesialisten skal ha hatt tilgang til kredittkortinformasjonen fordi at han jobbet for Pengeinstitutternes Betalingsservice, og at han skal ha funnet fram til informasjon om blant annet flybilletter og hotellopphold.

Skal ha fått informasjon om kongelig bryllupsreise

Ifølge boka skal IT-spesialisten også ha viderebringet informasjon om de danske kongelige. Like etter at prins Joachim og Marie giftet seg, reiste de på en hemmelig bryllupsreise til Canada.

Se og Hør trykket da bilder fra parets bryllupsreise, som bladet ifølge boka skal ha fått informasjon om på grunn av overvåkningen.

- Vi var etter dem hele tiden. Det var veldig spesielt. Ett sekund etter at Joachim hadde brukt kortet sitt på en restaurant, fikk jeg informasjonen inn på mobilen min. Selv om vi mistet dem noenganger, så fant kredittkortet dem alltid igjen, sier journalisten i boka ifølge BT.

- Jeg er rystet

Et annet tilfelle overvåkningen skal ha blitt brukt var i 2009, da programlederen Line Baun Danielsen var gravid. Ukebladet skal da gjennom IT-spesialisten ha fått informasjon om at Baun Danielsen hadde betalt 1000 kroner til et privatsykehus, som var akkurat den summen en ultralyd på sykehuset kostet.

Bladet skrev aldri om sykehusbesøket, men ifølge avisa BT har programlederen i etterkant sagt at hun har fått behandling for en hudsykdom på sykehuset.

- Jeg er rystet og forferdet. Jeg forstår ikke hvordan Se og Hør visste det. Hvis det er rett at bladet har fått tilgang til mine kredittkortutbetalinger, så har jeg ikke ord, sier programlederen til avisa.

Fikk kjendis-blowjob

Det er ikke bare overvåkning Ken B. Rasmussen skriver om i sin nye bok.

Ifølge BT skriver han også at han lenge hadde jaktet på historien om en TV-kjendis som tjente penger på å jobbe som prostituert. Da han fant fram til bordellet hvor hun jobbet, skal hun ha gitt ham en blowjob.

- Jeg husker at jeg rakk å tenke at situasjoner som dette underviser de ikke i på journalisthøyskolen, står det i boka ifølge avisa.

Få dager seinere skal historien ha stått på trykk i bladet.

Tabloid-skandaler i Storbritannia og Norge

Hjemme i Norge skapte det debatt da tidligere journalist i norske Se og Hør Håvard Melnæs ga ut boka «En helt vanlig dag på jobben».

I boka, som det også er filmatisert, skildrer Melnæs sine egne opplevelser som reporter i bladet fra 1996 og utover.

I boka skrev han blant annet at reportere i Se og Hør hadde tilgang på konfidensiell informasjon om kredittkortbruken til de kongelige. Ari Behn og prinsesse Märtha Louise dro blant annet på bryllupsreise med en koffert full av kontanter, fordi de visste at informasjon om deres kortbruk ble lekket.

Slottet skal da også selv ha tatt kontakt med kredittkortselskapet og ba dem gjennomgå sine rutiner.

I 2005 ba også prins William britisk politi om å etterforske landets største avis, søndagsavisen News of the World, for mulig telefonavlytting.

I fjor høst startet rettssaken, hvor det blant annet har kommet fram at politiet har funnet flere talemeldinger og tekstmeldinger sendt mellom prinsen og hans nåværende kone, Kate Middleton, på datamaskinen til avisas hoffredaktør Clive Goodman.

Monday, April 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments