John Fredriksens mest betrodde medarbeider bryter samarbeidet

(Dagbladet): Ifølge DN har Norges rikeste mann – John Fredriksen (70) – og hans nærmeste medarbeider – Tor Olav Trøim (51) – røket uklar de siste ukene.

Derfor kunngjorde Trøim før helga at han trakk seg fra riggselskapet Seadrill og oljeserviceselskapet Archer. I juli ble det klart at Trøim reduserte sin rolle i Fredriksen-selskapene.

Trøim fikk da med seg en røslig «sluttpakke»: 3 millioner aksjer i Golar LNG og 2 millioner aksjer i Seadrill, noe som utgjør verdier for 1,6 milliarder kroner. I tillegg kontrollerer Trøim verdier for ytterligere 0,8 milliarder kroner i to børsnoterte selskaper.

Bryter

I løpet av få dager har Trøim nå trukket seg fra alle de resterende selskapene der Fredriksen er dominerende eier. Det er det endelige bruddet mellom de to. Til DN sier John Fredriksen følgende om Trøims uttreden fra Seadrill:

- Jeg er takknemlig for Tor Olavs bidrag til Seadrill-gruppen. Jeg kontraherte selv de første riggene i 2004. Trøim var en ansatt og en god bidragsyter til å hjelpe med å bygge selskapet videre.

Båndene mellom Norges rikeste mann og hans høyre hånd gjennom 19 år er dermed kuttet.

Fredriksens Marine Harvest sendte søndag kveld ut en børsmelding om Trøims avgang.

Takker

- Styret vil takke Tor Olav Trøim for hans lange tjeneste som styremedlem og for hans bidrag til å utvikle Marine Harvest til verdens ledende sjømatselskap, heter det i børsmeldingen.

Trøims rolle i Fredriksens selskaper og liv ble beskrevet i ei bok i 2005:

«Aldersforskjellen er nitten år, og psykologer ville sagt at Trøim representerer den sønnen Fredriksen aldri fikk», skrev Odd Harald Hauge og Gunnar Stavrum i boka Storeulv.

Vålerenga

Da Trøims enorme sluttpakke ble klar, meldte DN at aksjene gjør Trøim til Norges 62. rikeste person på papiret, foran eiendomsmagnat Christian Ringnes.

Den 51 år gamle sivilingeniøren Tor Olav Trøim skatter til Kypros.

Han er gift med kosmetikkarvingen Celina Midelfart, og kjent som mannen bak gjentatte økonomiske redningsaksjoner i Vålerenga – der han gikk inn med fem millioner seinest i juli.

Monday, September 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments