- Jihadistene vil nå Europa i løpet av en måned

(Dagbladet): Kong Abdullah av Saudi-Arabia advarer om at Vesten kan bli det neste målet for jihadistene, som nå er aktive i Syria og Irak, med mindre man går til rask handling. 

Maner til kamp

- Hvis vi ignorerer dem er jeg sikker på at de vil nå Europa løpet av en måned og USA måneden etter, sier han ifølge avisa Ash-sharq al-Awsat

Kongen maner til kamp mot terrorisme.

- Teorrisme kjenner ingen grenser og kan ramme flere land utenfor Midtøsten, sa han i forbindelse med en seremoni for nye ambassadører på fredag.

Terrorgruppa IS har med  sin ekstreme brutalitet og sittvelsmurte propagandaapparat sjokkert en hel verden. Gruppa er aktiv både i Syria og Irak og har som mål å reise et islamsk rike fra Libanon til Syria, Israel/Palestina og Jordan. 

- Uakseptabelt

På kort tid – spesielt i juni i år – tok gruppa kontroll over både store og strategisk viktige områder.

Kong Abdullah mener det vil være uakseptabelt å ikke gripe inn mot terrortrusselen.

- Dere ser hvordan jihadistene utfører henrettelser og får barn til å vise avkappede hoder i gatene, sier han. 

Saudi Arabias overhode mener dette er uakseptabelt. 

- Det er ingen hemmelighet for dere hva de driver med. Jeg ber dere om å bringe denne beskjeden til deres ledere: Bekjemp terrorisme med styrke, fornuft og hurtighet.  

Støtter opprørerne

Saudi-Arabia har helt fra begynnelsen støttet de sunnimuslimske opprørerne mot regimet til Syrias president Bashar al-Assad, også med våpen som blant andre USA har nølt med å forsyne dem med.

Syria har på sin side anklaget Saudi-Arabia for å støtte «væpnede terroristgjenger».

Kongedømmet har flere ganger blitt anklaget for å ha gitt støtte til ytterliggående islamistiske opprørere, som opererer både i Irak og Syria.

Sunday, August 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments