Jensen nekter for siktelsen om grov narkotikaforbrytelse

(Dagbladet): Spesialenheten for politisaker opplyste til Dagbladet i dag at de har utvidet siktelsen mot eks-politimannen Eirik Jensen til å gjelde medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

- Min klient nekter straffskyld for denne siktelsen med samme styrke som han nekter siktelsen om korrupsjon, sier Jensens forsvarer, aokat Jens-Ove Hagen, til Dagbladet.

- Dette bygger på de samme, gamle beskyldningene fra Cappelen. Eneste nye nå er at Spesialenheten for politisaker har fått utvidet sitt mandat til å kunne etterforske narkotika også, altså at de kan etterforske beskyldningene, sier Hagen.

Den narkotikasiktede bærumsmannen Gjermund Cappelen har i avhør med politiet i Asker og Bærum forklart at han gjennom en årrekke har smuglet opp mot 20 tonn hasj til Norge og har fått hjelp av Jensen på veien. Ifølge Cappelen skal Jensen ha mottatt mellom 10 og 15 millioner kroner for jobben.

- Jeg oppfatter ikke at dette er noe nytt, sier Hagen.

Nekter avhør

Han sier han er avskåret fra å kommentere detaljer i saken da dokumentene er såklat klausulerte og noen opplysninger i saken er hemmeligstemplet som «strengt fortrolige».

- Spesialenheten har tillatt Cappelen troverdighet fra starten av. Beskyldninger som er kringkastet over hele landet, sier advokaten.

Spesialenheten ønsket i går å avhøre Eirik Jensen, men den tidligere politimannen valgte å benytte seg av retten til å ikke gå i avhør etter advokatens råd.

- Etter åtte måneder har fortsatt min klient ikke fått innsyn i sin egen sak. Nå er det kommet til et punkt, i anstendighetens navn, at man må gi ham innsyn i anklagene, sier Hagen.

- Har funnet bevisstøtte

Spesialenheten for politisaker sier de valgte å utvide siktelsen fordi de nå ønsker nye avhør av Jensen.

- Vi har nå kommet i en fase av etterforskningen hvor vi ser mer av bevismaterialet vårt. Det er objektive funn i etterforskninigen, herunder elektroniske spor som tekstmeldinger, som sammenholdt med det andre etterforskningsmaterialet, gir skjellig grunn til mistanke for medvirkning til grov narkotikaforbrytelse, sier etterforskningsleder Liv Øyen til Dagbladet.

- Vi mente det var riktig å endre siktelsen nå, fordi vi ønsker nye avhør av ham, sier Øyen.

Konsekvensen av avhørsnekten kan bli at etterforskningen drar lenger ut i tid, ifølge Øyen. Spesialenheten vil ikke si noe om omfanget av narkotikaforbrytelsene de har siktet Jensen for.

- Vi er fremdeles midt i etterforskningen og ønsker ikke å si noe om hvor mye eller hvor mange ganger, sier Øyen.

- Er noe av bærumsmannens forklaring nå blitt støttet av andre opplysninger?

- Vi har funnet støtte for flere punkter av bærumsmannens forklaring i vår etterforskning. Det er en del av bevisene i saken.

Thursday, October 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments