- Jeg trenger å finne ut om Madeleiene lever eller er død

(Dagbladet): Om ti dager skulle hun ha fylt 11 år.

Men fire år gammel forsvant Madeleine McCann fra feriestedet Praia da Luz i Portugal, mens foreldrene spiste middag på en restaurant like i nærheten.

- Jeg må vite

Nå forteller moren Kate McCann (46) om sin desperate kamp for å få svar på hva som skjedde med dattera.

- Jeg trenger å finne ut om Madeleiene lever eller er død. Det trenger vi å få vite. Det verste er ikke å vite, sier hun til The Sun.

I morgen er det sju år siden dattera forsvant.

46-åringen forteller at de fremdeles håper å finne henne i live.

- Vi vil åpenbart ha Madeleine tilbake, men vi ønsker et svar. Jeg har brukt tid til å tenke “Hva vil du helst? Ikke vite, eller finne ut noe du ikke vil høre?”. Jeg har brukt mange timer på det, og hver gang tenker jeg at vi har behov for å få vite, sier hun.

Drar til Portugal

I et intervju med BBC forteller hun at hun en eller to ganger i året drar til Praia da Luz. Der føler hun seg nærmere Maddie, som hun kalles.

- Det var det siste stedet vi var med Madeleine. Jeg går i gatene og prøver å lete etter svar. Det hjelper meg som regel, sier hun.

Hun mener det beste som kunne ha skjedd er at hun har blitt bortført av noen som ønsket seg barn, og at hun blir elsket og tatt vare på.

Hjemme i Leicestershire er pikerommet til Maddie nøyaktig slik som det var da hun forsvant.

- Det har forblitt absolutt urørt. Hun vil kanskje endre det litt siden hun har blitt litt eldre, sier hun.

Ny etterforskning

Britisk politi har startet en ny etterforskning av forsvinningsgåta i juli i fjor. Også politiet i Portugal har gjenopptatt saken.

Kate McCann sier hun er frustrert over at politiet i Portugal så langt har utelukket samarbeid med britisk politi, og det hun mener er en lang og byråkratisk prosess.

- Som foreldre er tregheten i politietterforskningen i Portugal vanskelig å takle. Jeg finner det ganske urovekkende, sier hun til BBC.

- Vær vennlig å jobb sammen, ber hun.

- Vi elsker og savner deg

På oppfordring fra BBC sender hun også en beskjed til Madeleine McCann – om hun ser på et sted i verden:

- Vi elsker deg, Madeleine. Vi savner deg hver dag som vi gjorde den første dagen, og vi venter på deg. Vi kommer aldri til å gi opp. Vi vil gjøre hva vi kan for å finne deg.

Friday, May 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments