- Jeg tenker at spytting ikke er unormalt i disse østblokklandene

DEBRECEN (Dagbladet): Danmarks Sandra Toft opplevde å bli spyttet mot og fikk gjenstander kastet mot seg fra tribunen i seieren mot Ungarn i går. I morgen er det Norge som møter vertsnasjonen og den ivrige fansen:

- Jeg synes ikke noe om at det kastes ting og spyttes. Her må det tas grep, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Det tenner oss før kampen, sier Veronica Kristiansen.

- Det er helt drøyt, sier Camilla Herrem.

- Det har skjedd før og overrasker meg ikke, sier Nora Mørk.

Flere av de norske landslagsprofilene møttes Dagbladet på dagens hviledag i Ungarn. Etter seieren i går gjenstår det bare én kamp gruppespillet. For Norge har kampen lite å si ettersom håndballjentene allerede er sikret førsteplassen i gruppa og semifinaleplass fredag.

Dagbladet har spurt fire utvalgte om de frykter Ungarn-fansen.

- Jeg har bare gode opplevelser fra ungarsk fans. Jeg vet at alle fra Györ er supre og der er det bare ordentlige folk. De som spytter og kaster ting er neppe derfra, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Jeg synes ikke noe om at det kastes ting og spyttes, men jeg synes det er fint med litt liv på tribunene. Bare folk oppfører seg så går alt fint, sier Løke.

- Gærne

Bakspiller Veronica Kristiansen mener fansen kan bidra til norsk motivasjon.

- Det eneste jeg tenker er at det er gøy å spille når det er trykk fra tribunen. Det gir kampene noe ekstra. Jeg har ikke noe i mot at folk er litt gærne. Det kan vi bruke til vår fordel og det tenner oss før Ungarn-kampen, sier Kristiansen.

Camilla Herrem forteller at hun har opplevd lignende ting før.

- Jeg hørte det var ting som skjedde i Danmark-kampen. Spytting er jo ikke greit. Jeg har selv vært med på at mynter er blitt kastet, men spytting er rett og slett drøyt, sier Herrem til Dagbladet.

- Baia Mare-fansen (i Romania) lager sinnssykt liv, men de spytter ikke og sånn, sier Herrem.

- Hva synes du om stemninga så langt i EM?

- Stemningen kunne vært bedre. Jeg er glad for at vi møter Ungarn, for å si det sånn. Kampen er uten betydning for oss, men jeg håper likevel det kommer folk og ser på. Jeg har spilt mesterskap i Kina og andre steder der det knapt har vært folk. Dette er bedre enn det, sier Herrem.

- Ikke unormalt

Nora Mørk banket inn 11 mål mot Polen. Nå håper hun å senke Ungarn i morgen. Hun er ikke overrasket over at fansen i Ungarn provoserer.

- Jeg tenker at det ikke er unormalt i disse (tidligere) østblokklandene. Det har jo skjedd før og det overrasker meg ikke dessverre, sier Mørk til Dagbladet.

- Vi må bare tenke på kampen og så må ungarerne tenke på sikkerheten. Vi får ikke gjort noe med det uansett og må heller håpe de ikke har noen å spytte på, sier Mørk.

Norge møter Ungarn klokka 20.30 onsdag kveld.

Tuesday, December 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments