- Jeg lo så jeg grein. Jeg synes ikke slutten ga mening i det hele tatt

(Dagbladet): I kveld var det duket for siste episode av NRKs norske dramasatsing «Mammon».

Til tross for til dels strålende anmeldelser, salg til utlandet og en million seere, var det mange på sosiale medier som kritiserte serien etter premieren 1. Nyttårsdag, blant annet for kunstige dialoger, dårlig lyd og lite troverdige situasjoner. Men serien har senere fått mye skryt fra ulikt hold.
 
Også etter at siste episode var sendt i kveld kokte det på Twitter. Svært mange påpeker at slutten var forvirrende.

- For dum for «Mammon»

«Jeg er for dum for Mammon» og «Jeg skjønner ingen ting», skriver flere og mange mener det ble for mange løse tråder.

Blant tv-kjennerne var repsonsen svært delt. Tv- og filmskribent Brita Møystad har vært kritisk fra starten, og ble heller ikke overbevist av avslutningen.

- Det har vært utrolig mange meningsløse elementer og løse tråder underveis i serien, og jeg synes ikke flokene ble løst til slutt. Jeg ser hva de har villet, men de har pakket det inn i altfor mye juggel og jåleri, sier hun til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg lo så jeg grein da jeg så slutten, og jeg synes ikke den ga mening i det hele tatt. Jeg synes spesielt løsningen med Økokrim-sjefen som skurk på en sydhavsøy med en kaffe latte i hånda var utrolig komisk og klisjéfylt.

Hun understreker likevel at hun er svært begeistret for at det blir produsert norsk drama, og vil absolitt gi serien en sjanse i sesong to.

- En god konspirasjonsteori er alltid spennende og det ligger noe i bunn her som kunne blitt bra. Alt ligger til rette, så mitt budskap er: «ikke gjør det så jævla komplisert og jålete neste gang».

Journalist og tv-entusiast Asbjørn Slettemark, som også driver krimbloggen OP-5.no, var imidlertid langt mer positiv til den siste episoden.

- James Bond-aktig

- Jeg liker når de ruller ut en serie i flere lag på den måten og jeg synes det var en god og spennende avslutning, men det var en litt gammeldags James Bond-aktig måte å avslutte på med monologen og skurken som forklarte alt, sier han.

Slettemark mener serien som helhet har vært en suksess og mener spesielt episode tre viste virkelig gode takter.

- Jeg tror mange vil huske det bildet av ungen som ble brent inne. Det var en utrolig bra scene – skremmende og spennende. Det viser at norsk krim hevder seg, sier han.

Han tror «Mammon», med tanke på seersuksessen den har hatt, vil være til inspirasjon for kommende norske produksjoner.

- Jeg tror mange sitter med kalkulatorer rundt om i redaksjonene nå, og det er bra om vi får se flere norske krimserier framover, sier han.

Til tross for at han mener første sesong av «Mammon» har vært bra, har han noen tips for å gjøre sesong to enda bedre.

- Det blir litt overtydelig i noen av dialogene. Det kan tones ned til neste sesong. Jeg håper de har fått selvtillit nok til å tørre litt mer da, sier han.

Monday, February 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments