- Jeg kan skylde på at det var mye alkohol, men det føles feigt

(Dagbladet): Den svenske artisten og programlederen Måns Zelmerlöw er i hardt vær, i forbindelse med deltakelsen i programmet «Pluras kök» på svensk TV3.

Bakgrunnen for kritikken er at 27-åringen ytret seg om homofili, og mente at det er «avvik», skriver Expressen.

- Ja, det mener jeg. Jeg mener ikke at det er noe feil med det i det hele tatt. Men det naturlige er jo at det er mann og kvinne som får barn sammen, sier Zelmerlöw i programmet, ifølge avisa.

Sterke reaksjoner

Det får de andre gjestene i matlagingsprogrammet til å reagere.

- Men det er vel like naturlig at to menn, eller to kvinner, vil ligge med hverandre? spør artisten Miriam Bryant ifølge Expressen.

- Nei, det er ikke like naturlig. Med tanke på at de ikke lager barn sammen. Det må være sånn at det finnes en grunnleggende tanke i oss fra fødselen av om at vi skal føre arten videre, og det tror jeg finnes i alle arter, svarer Zelmerlöw.

Det er ikke bare gjestene i tv-programmet som reagerer. Ulrika Westerlund, leder av den svenske organisasjonen RFSL, er svært kritisk til Zelmerlöws uttalelse:

- Uttalelsen hans speiler en uheldig uvitenhet om kjærlighet mellom mennesker av samme kjønn. Det er ignorant å bruke begrep som avvik eller andre nedsettende ord. Å uttrykke seg på den måten, får det til å framstå som noe unormalt eller noe som ikke er like bra, sier Westerlund til Aftonbladet.

- Klønete ordvalg

Både Expressen og Aftonbladet har vært i kontakt med Zelmerlöw i kveld, som stiller seg noe angrende til ordvalget.

- Jeg kan skylde på at det var mye alkohol, men det føles feigt. Det jeg snakker om i programmet er biologi. Jeg synes at all form for kjærlighet er like mye verdt. Jeg bruker et veldig klønete ord som «avvik», der jeg burde sagt at det er «mindre vanlig». Derfor høres det utrolig dumt ut. Det var veldig klønete av meg, og jeg vil beklage til alle som kan føle seg støtt av det, sier han til Expressen.

- Ser du på homoseksualitet som et avvik? spør Aftonbladet.

- Homoseksualitet er mindre vanlig enn heteroseksualitet, men det er ikke et avvik. Jeg brukte et klønete ord, og forstår at det tar seg dårlig ut når man ser programmet, sier Zelmerlöw.

Friday, March 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments