«Jeg kan ikke uttrykke hvor glad jeg er nå»

LECCE, ITALIA (Dagbladet): Dagbladet er sammen med Faiz i den italienske byen Lecce, når han får den skjebnesvangre beskjeden:

- Jeg kan ikke uttrykke hvor glad jeg er nå, sier en tydelig beveget Faiz til Dagbladets reporter.
 

Gråt av glede

Justis- og beredskapsdepartementet melder nå at de vil åpne for at tolker som har jobbet for norske styrker i Afghanistan, kan gå utenom Dublin-forordningen. Det vil si at Faiz får reise hjem til Norge og få asylsøknaden behandlet på nytt.

Faiz har besøk av sin norske hjelper Morten Ekeland i Italia, og en gråtende Faiz ga vennen sin en god klem da han fikk beskjeden.

- Herregud hva har vi gjort. Vi er nesten i mål, sa de i armene på hverandre.

- Nå gjenstår bare å finne ut av de praktiske detaljene. Vi tror Faiz får komme tilbake til Norge snart, sier Ekeland til Dagbladet.

Ny instruks

Tolken Faizullah Muradi (22) jobbet for de norske styrkene i Afghanistan, men var to år i Italia og Hellas, før han kom til Norge. Innenfor Schengen får asylsøkere bare behandlet saken sin én gang, i det landet de først kommer til, og UDI ville derfor ikke behandle saken til Muradi.

- Departementet vil sende instruks til Utlendingsdirektoratet (UDI) om å etablere ny praksis i disse sakene. Dette betyr at de som faller innenfor denne kategorien vil få sin sak vurdert i Norge, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen i en pressemelding i kveld.

Les mer om den nye praksisen her.

Monday, June 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments