- Jeg kan ikke annet enn å beklage

(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen (Frp) er i hardt vær.

- Jeg kan ikke annet enn å beklage, sa Anundsen, da han i dag var hasteinnkalt av Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide for å redegjøre for Stortinget om hurtigutsending av lengeværende asylbarn.

- Jeg har ansvaret for alt som skjer i mine underliggende etater, og jeg ba i dag politidirektøren komme og forklare hvordan og hvorfor, og om hvilke konsekvenser dette kan ha fått, sa Anundsen.

Det møtet rakk statsråden aldri å gjennomføre.

Politidirektoratet sa tirsdag ettermiddag at de beklaget at styringssignalene om utsendelse av asylbarn, ikke ble videreformidlet til Politiets utlendingsenhet og politidistriktene, meldte NTB litt tidligere i dag.

Hurtigutsendelse

Bergens Tidende meldte tidligere i dag at asylbarn som har vært lenge i Norge, er hurtigutsendt av landet tross regjeringens ordre om det motsatte.

Barn og barnefamilier uten gyldig opphold er en prioritert gruppe. Som følge av samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene Høyre og Frp, og støttepartiene i Stortinget Venstre og KrF, skulle utsendingen av lengeværende asylbarn settes på vent, i påvente av nytt regelverk.

Det motsatte har imidlertid skjedd – noe flere har påpekt.

Inn på teppet

Overfor NTB opplyste Anundsen at han i dag hurtiginnkalte politidirektør Odd Reidar Humlegård for å få en forklaring på hvorfor politiske signaler om uttransportering av asylbarn ikke er fulgt.

Dagbladet kommer med mer.

Tuesday, December 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments