- Jeg har vanskelig for å se for meg Steinfeld som PR-rådgiver

(Dagbladet): Presseveteran Per Edgar Kokkvold mener NRKs mangeårige utenriksprofil Hans-Wilhelm Steinfeld har betydd enormt mye for NRK.

- Som person var han også enorm, og ingen seer eller lytter som har opplevd ham kommer til å glemme ham. Han tar plass, enorm plass. Vi kan vel være glade for at alle journalister ikke tar så stor plass – for da hadde det vel ikke vært plass til saken, sier Kokkvold til Dagbladet.

Problematisk overgang

Steinfeld sier i sitt avskjedsbrev til NRK at han ikke har hatt et kjedelig øyeblikk på jobb for statskanalen.

- Det samme kan vel sies om de som har sett og lyttet på ham.

- Jeg beundrer han stort, og han er en som vil bli husket i tiår etter tiår som en NRK-mann, sier Kokkvold.

Kokkvold, som leder Kringkastingsrådet, mener overgangen til PR-bransjen kan være problematisk. Steinfeld har bygd opp et stort nettverk som journalistikk, som han nå kan utnytte overfor oppdragsgivere.

- Jeg synes det er problematisk, og synes ikke journalister bør søke seg over til PR-bransjen. Blant journalistikkstudenter blir det foretatt en del undersøkelser som viser at de mer og mer kunne tenke seg å jobbe i PR-bransjen. Det er viktig å huske på at det er et fundementalt skille mellom PR og journalistikk. Journalister driver med fri informasjon, mens PR handler om betalt informasjon.

Kokkvold var i 17 år generalsekretær i Norsk Presseforbund, og har også ledet Pressens Faglige Utvalg. Han advarer mot en trend man ser i andre land allerede – at PR-bransjen har vokst seg større enn journalistikken.

Kokkvold vil ikke kritisere Steinfelds valg, og mener det er opptil hver enkelt hvilke utforinger de tar for seg.

- Men jeg har vanskelig for å se Steinfeld for meg som PR-rådgiver. Det som måtte komme fra ham må ha veldig preg av Hans Wilhelm Steinfeld, jeg kan ikke seg for meg han som en tilrettelegger.

Monday, July 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments