- Jeg har skuffet mange med min dumhet

(Dagbladet): Østerrikeren Johannes Dürr (26) har testet positivt på EPO.

Saken ble kjent i går kveld, og bekreftelsen kom fra Østerrikes olympiske komité i dag tidlig, kort tid før femmila starter i Sotsji, hvor Dürr var medaljekandidat. Han er nå fjernet fra startlisten.

Innrømmer doping

I et intervju med TV-kanalen ORF innrømmer Dürr å ha dopet seg.

Ifølge kleinezeitung.at sier Dürr at han er veldig lei seg, og beklager seg, spesielt overfor sin familie og kone.

- Jeg får ikke gjort annet enn å beklage, og jeg håper familien min tilgir meg, sier han til ORF.

- Mange har jobbet hardt for å hjelpe meg, og jeg har skuffet dem alle med min dumhet.

Dürr sier at han samtidig er lettet for at det nå er over.

- Hva som skjer videre nå vet jeg ikke, det må jeg ta når det kommer. Det viktigste er at familien tilgir meg. Dette er det verste jeg har gjort i hele mitt liv. Det er veldig vanskelig, og jeg klarer ikke å forklare alt i noen få setninger.

Pallen i Tour de Ski

Dürr ble nummer åtte på 30 kilometer skiathlon, og skal så ha dratt hjem til Østerrike for å trene før dagens femmil.

Den positive a-prøven ble tatt 16. februar i hjemlandet.

- Vi er sjokkert over denne meldingen, og har umiddelbart tatt affære. Løperen er informert og er gjort oppmerksom på sine rettigheter, sier komiteen, Karl Stoss i Den østerrikske olympiske komité til APA.

- Hans akkreditering er inndratt og han er ekskludert fra den østerrikske OL-troppen. Dürr har allerede reist hjem, sier han videre.

Skrev innlegg om doping

På sin egen hjemmeside har Dürr publisert et innlegg om sine holdninger angående doping. Innlegget ble publisert i 2007, men er nå fjernet fra hjemmesiden.

Da skrev han følgende:

«Doping – nei takk!

Etter dopingaffæren i Torino med østerriksk langrenn og skiskyting er det viktig for meg å få fram mitt synspunkt på det som har skjedd.

For meg handler sport om glede, bevegelse, vennskap, det å være i nærheten av naturen, og bli kjent med kroppen sin. Rett og slett å ha det fint i friluft.

Doping er ikke forenlig med mitt ideologiske syn på sport.

Naturligvis er det berømmelse og ære forbundet med det å være idrettsmann. Jeg ofrer masse av tid, gir avkall på fester, og prøver å holde meg frisk og sterk. Men aldri noensinne ville jeg satt helsen min på spill for å oppleve en kortvarig suksess. Det er også et liv etter idretten, og etter karrieren har man normalt over halve livet foran seg.

Så for meg er det åpenbart at jeg vil drive med sport etter disse verdiene, engasjere meg med lidenskap, og jobbe hardt for å bli bedre uten doping.»

Sunday, February 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments