- Jeg har mareritt om pappa hele tida

(Dagbladet): Hun er Sveriges største blogger, med godt over én million lesere hver uke, og har ifølge Expressen en månedslønn på 50 000 svenske kroner.

Livet har imidlertid ikke bare vært lett for 22 år gamle Kenza Zouiten. Nå snakker hun ut om den tøffe oppveksten.

Bloggeren forteller om en far som ikke var til stede, om svært trange kår og klassekamerater som mobbet henne.

- Var sint

- Hva er det styggeste et annet menneske har gjort mot deg? spør Expressen.

- Ja, hvor skal jeg begynne… Faren min. Og alt han gjorde mot meg. Han var ikke til stede. Så ble han det da jeg var 15, samtidig med at jeg begynte å blogge. Han gjorde det slutt med kjæresten sin, hadde ingen steder å gå. Mamma lot ham komme til oss. Han har alltid løyet, manipulert. Jeg har ikke hatt det trygt hjemme. Jeg ville ikke engang gå hjem etter skolen fordi han var der. Kunne ikke ta med venner hjem.

Hun forteller at hun ikke har gått til en psykolog for å snakke om det trøblete forholdet til faren, «selv om jeg sikkert hadde trengt det», men heller forsøker å fortrenge det.

- Jeg har mareritt om pappa hele tida. Sannsynligvis fordi jeg ikke klarer å bearbeide det. Men jeg vil bare glemme, gå mot lysere tider.

Det trøblete forholdet Kenza hadde til faren sin, gjorde henne til en sint tenåring. Hun foretrakk å høre på punk-musikk, drikke øl i parken og kle seg i naglebelagte skinnjakker.

- Jeg tror ikke at jeg forsto det da, men i ettertid forstår jeg vel at jeg var sint. Mamma jobbet hele tida. Var alene. Pappa var ikke der, sier hun til avisa.

Ble ertet

At hun skilte seg ut, ble ikke tatt godt imot på skolen hun gikk på, hjemme i kommunen Nacka.

- Veldig mange var på meg fordi jeg så ut som jeg gjorde. Ertet. Kastet snøballer etter meg. Ropte ting etter meg. Jeg ropte tilbake. Det var nok også det som gjorde at jeg ikke begynte å kle meg enda mer annerledes, jeg ville ikke at de skulle ha rett, sier hun.

Moren jobbet på klesbutikken Lindex og forsørget Kenza og hennes to søsken. Foruten at hun sparer mye av det hun tjener, hjelper 22-åringen, som ifølge Expressen innkasserte 2,2 millioner i løpet av skatteåret 2012, sin mor og bror økonomisk.

- Hun fikk veldig mye gjeld på grunn av min far. Jeg har ikke betalt hans gjeld, men hennes har jeg betalt. Jeg hjelper henne og min bror med penger hver måned. Jeg må gjøre det. Hun hjalp meg til jeg begynte å tjene egne penger.

- Revansje

Kenza begynte å blogge i 2006. I 2008 ble den halvt svenske og halvt marokkanske jenta kåret til «Årets blogger», bare 17 år gammel.

18 år gammel tjente hun sin første million. Siden den gang har hun vunnet internasjonale bloggpriser i New York og Berlin, vært programleder i Sverige og etablert klesmerket Ivy Revel, i tillegg til å være modell.

Mye å slå i bordet med, foran alle de som har vært stygge mot henne, mener hun.

- Selvfølgelig er det en revansje. En av guttene som var verst mot meg på skolen ga lyd på Facebook, og skrev type «gud, så fin du er, kult at det går så bra for deg». Jeg svarte ikke engang. Så fort jeg fylte 18, flyttet jeg hjemmefra, stakk fra Nacka. Ingen trodde at jeg skulle få til noe. Og jeg hadde jo heller ingen drømmer, sier Kenza.

Friday, March 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments