- Jeg har ikke mottatt noe lønn fra Klomsæt i den saken. Det er sludder og vås

(Dagbladet): I retten i arvestriden mellom Mona Høiness og slektningene til avdøde enkefru Synnøve Urdahl var det i dag privatetterforsker Ola Thunes tur til å innta vitneboksen.

Det meste av Thunes vitnemål sirklet rundt privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen, som vitnet onsdag  – av Thune omtalt bare som Geir Selvik.

- Det var Mona Høiness’ ektemann Erik Overgaard som ringte meg på kvelden 4. mars og spurte om jeg kjente Geir Selvik. Det gjorde jeg ikke, men jeg hadde hørt at Selvik i forbindelse med Klomsæt-saken hadde forsøkt å selge informasjon som skulle være frifinnenede, påsto Thune i retten.

Pengepåstander

- Selvik hadde først operert med en pris på 100 000 kroner, så ble prisen 50 000, og det endte visst med at Sigurd Klomsæt betalte 10 000 kroner.

Klomsæt-saken er saken der advokat Sigurd Klomsæt har anket dommen fra lagmannsretten om at han var ansvarlig for å ha lekket politiets etterforskningsdokumenter fra 22. juli-saken til mediene.

I en tekstmelding til Dagbladet avviser Klomsæt påstandene blankt.

- Jeg har aldri betalt noen for opplysninger i saken som har gjort med bevillingsløs. For meg fremstår det jeg leser i media som spekulasjoner uten dekning i virkeligheten.

Det gjør også Geir Selvik Malthe-Sørenssen.

- Sludder og vås

- Jeg har ikke mottatt noe lønn fra Klomsæt i den saken i det hele tatt. Det er sludder og vås, sier han til Dagbladet.

- Jeg videreformidlet informasjon til ham ved en anledning, etter at noen påsto at de satt på en CD med materiale som var lekket til pressen – og at dette materialet var forsøkt solgt til andre medier, forut for det Klomsæt ble beskyldt for. Klomsæt ønsket ikke å kjøpe dette, sier Selvik Malthe-Sørenssen.

- Seinere kom han tilbake og lurte på om det var mulig å gjøre noen undersøkelser. Da var det mulig å betale 10 000 kroner om det dukket opp informasjon som var riktig. Men jobben førte ikke fram, og det endte ikke opp i noen ting. Jeg har ikke fått noen lønn.

Fikk 100 millioner

Mona Høiness ble oppført som enkefru Synnøve Urdahls enearving i hennes testamente, fire år før Urdahl døde. Urdahl og mannen Per hadde ikke egne barn. Ingen av parets slektninger ble tilgodesett med et rødt øre.

Høiness arvet verdier for rundt 100 millioner kroner, med unntak av 50 000 kroner som ifølge NTB ble overført til en institusjon som drev med omplassering av hunder.

Slektningene — åtte nevøer og nieser av det barnløse ekteparet Urdahl — tapte på alle punkter da saken gikk for Oslo tingrett, og ankesaken pågår nå.

Thursday, March 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments