- Jeg håper å snart kunne reise tilbake

– I dag er jeg frisk og ikke smittsom. Jeg føler meg veldig heldig. Det føles egentlig ikke som jeg har hatt ebola, sier Silje Lehne Michalsen

Michaelsen, fra Leger uten grenser, er kvinnen som for to uker siden ble fløyet fra Sierra Leone til Norge med ebolasmitten. Hun er nå friskmeldt, og takker Leger uten grenser for å ha vært det hun betegner som en fantastisk arbeidsgiver.

Reiste i juni

Michealsen, som er nyutdannet lege, fortalte under en pressekonferanse på Ullevål sykehus i dag klokka 17 om sykdommen og oppholdet i Vest-Afrika.

Hun reiste på sitt første feltoppdrag 2. juni i år i Sierra Lone.

– Mitt oppdrag ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Men jeg håper å kunne dra i felt så snart som mulig igjen, sa hun.

- Klokka tikker

Michaelsen benyttet også muligheten  til å oppfordre til økt innsats mot det farlige ebolaviruset. Hun ber mediene rette øynene mot Vest-Afrika hvor de virkelige problemene skjer.

- Jeg skulle ønske vi kunne slått til for flere måneder siden. Da ville kampen vært så uendelig mye lettere å vinne. Da kunne så mange mennesker og liv være spart. Klokka tikker. Vi må handle, og vi må handle nå. Jeg ser at mange har meldt seg til å reise til Vest-Afrika. Det er bra, sa hun.

Og fortsatte:

– Jeg er glad for at dere ikke lot dere skremme av at jeg ble syk. Jeg stiller opp i dag, men jeg ønsker ikke mer oppmerksomhet etter denne dagen, sier hun.

Pappa: – En spesiell tid
Michaelsen far, Bård Borch Michalsen, som er en kjent redaktør med bakgrunn fra flere norske aviser, var også tilstede under dagens pressekonferanse.

– De siste ukene har vært spesielle. At Silje hadde ebola var en forferdelig melding å få. Men hun har hele tiden vært optimistisk, og har vel egentlig trøstet oss siden hun ringte oss for 15 dager siden og sa at nå har jeg fått ebola, sier faren.

Forsøkte nye legemidler

Michealsen skal ha hatt et moderat sykdomsforløp. Hun har fått avansert medisinsk overvåkning, opplyser sykehuset.

- Avdelingen har via utenlandsk støtte fått legemidler, som knapt er prøvd ut på mennesker, raskt tilgjengelig. Vi vil ikke gå ut med flere detaljer om behandlingen nå, sier Dag Kvale, som er leder ved infeksjonsmedisinsk avdeling på Oslo Universitetssykeshus.

Monday, October 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments