«Jeg hadde ikke lyst til å leve lenger»

(Dagbladet): Sophie Elise Isachsen (19) står bak en av norges mest leste blogger, og er snart aktuell i en ny runde av realityserien «Bloggerne» på TV 2.

Men før Sophie Elises armè av blogglesere omfavnet 19-åringens nettunivers, var livet til Harstad-jenta preget av langt mørkere historie.

«Alt var bare grått»

«Jeg hadde det jævlig periodevis både på barne- og ungdomsskolen og videregående, hvor jeg, første året på vgs var på mitt ultimate lavmål og ikke hadde lyst til å leve lengre. Jeg gikk rundt alene og ante ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, jeg følte jeg druknet hver dag og alt var bare grått.»

Onsdag kveld delte Isachsen sine erfaringer i et ærlig blogginnlegg.

«Da jeg var yngre gruet jeg meg til å gå på skolen. Det er ikke så fett å stå der som hun lille som ennå ikke har fått mensen, hofter eller pupper, som ennå ikke har fått sitt første kyss og som ikke har råd til de kule klærne. Det er ikke så morsomt å gråte når det er siste dag av skoleferien, fordi du er bekymret for å bli mobbet igjen,» skrev hun.

Til Dagbladet forklarer Isachsen at hun ønsket å dele sin historie fordi hun daglig mottar e-post fra lesere som blir utsatt for mobbing.

Ville ikke leve

- Det å lese om andres tilsynelatende perfekte liv hele tiden gjør at en føler seg ekstra ille, jeg ville dele min historie for at folk som blir mobbet kan føle seg mindre alene om problemet.

- Jeg vet hvordan det er å ligge å grue seg til neste skoledag. Jeg ville vise at det ikke varer evig og at man kan komme seg veldig godt ut av det, forteller hun.

Du skriver at du ikke hadde lyst til å leve lenger, hvordan klarte du å snu den tankegangen?

- Det tok veldig lang tid før jeg kom meg ut av det tankemønsteret. Når man er usikker på seg selv, begynner man å overkonpensere. For meg hjalp det ikke å snakke med noen, selv om det kanskje kan hjelpe for andre.

- Det eneste som fungerte for meg var å finne noe jeg likte veldig godt å gjøre, som ble blogging, da kunne jeg forsvinne litt inn i min egen verden, sier bloggeren.

- Må tåle netthets

Det er ikke bare på skolen at den unge bloggeren har blitt møtt av hets. I kommentarfeltet på bloggen og i media blir Isachsen stadig møtt av drittslenging fra sinte lesere.

Bloggeren mener imidlertid at netthets er «en del av pakka» man som toppblogger bør være i stand til å tåle.

- Jeg kan ikke bli lei meg for slike kommentarer, jeg får jo like mange hyggelige tilbakemeldinger. Jeg tror nok at jeg takler netthetsen bedre da jeg vet hvor mye verre det er å ikke ha noen å vende seg til når en opplever mobbing og ensomhet.

- Jeg har enorm respekt for de som går alene i skolegården og ikke finner sin plass, det er de jeg vil hylle i innlegget, forteller hun.

Ble ikke tatt på alvor

I den lille bygda der Isachesen vokste opp, slet hun nemlig med å finne sin plass og havnet ofte utenfor de mange «klikkene» som oppsto på skolen.

  - Læreren min mente at jeg hadde mye skyld selv fordi jeg så ut som jeg gjorde og hadde en «bimboattitude». Jeg har heldigvis alltid vært trygg på meg selv, og det er viktig å fokusere på at det kommer et liv etter ungdomskolen.

- Jeg tror den beste måten å takle mobbing og ensomhet på er å finne noe du liker å gjøre og dyrke det. Enten det er å bli flink i et fag eller en hobby.

Berømmer Isachsens åpenhet

Kommunikasjonsrådgiver i organisasjonen MOT, Bård Flaarønning, som jobber aktivt mot mobbing i skolen, berømmer Isachsens åpenhet rundt mobbingen.

MOT har engasjert en rekke ambassadører som Aksel Lund Svindal, Astrid Smeplass, Marion Ravn og Nils Ingar Aadne, som alle jobber for å redusere mobbing gjennom kampanjer og skolebesøk.

- Ungdom blir påvirket av forbildene sine, og at kjente personer deler sine erfaringer rundt mobbing bidrar til å sette fokus på at mobbing er et problem.

- Jo mer fokus vi har på mobbing i offentligheten, desto lettere er det å bearbeide, mener han.

Isachsen tror det alltid finnes en vei ut av mobbinga.

- Ting snur. Heldigvis, forteller hun.

Thursday, October 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments