- Jeg fikk sjokk. Alt stemte

ØYER (Dagbladet): Da det søndag ble kjent at Kripos finkjemmet et hus i Øyer i forbindelse med båldrapet i Øyer i Oppland, forsto den tidligere bestekameraten at det var Kim Andreas Kristiansen (23) som var mistenkt for å ha drept sin egen stefar.

- Jeg fikk en telefon fra en annen kompis, som hadde skjønt at det var ham. Jeg fikk sjokk. Jeg sjekket bildene av huset som ble undersøkt. Alt stemte, sier kameraten til Dagbladet.

- Men jeg håper for guds skyld at det ikke er ham som har gjort noe sånt. Det kunne aldri falle meg inn at han skulle klare å gjøre noe sånt, sier han.

- Prøver å forholde meg rolig

Siden fjerdeklasse har han vært god venn med den drapssiktede 23-åringen, som politiet mener har drept sin egen stefar. Etter ungdomsskolen begynte de to på forskjellige videregående skoler, men de så hverandre nå og da.

- Vi har vært på en del fester sammen. Sist jeg så ham var alt normalt, sier han.

LES OGSÅ: Etterlyser Kim Andreas Kristiansen (23) for drapet på stefaren (58).

- Jeg prøver å forholde meg rolig til det at han nå er etterlyst over hele landet, men selvsagt synes jeg det er sykt. Jeg kan ikke forstå at det skal være ham som har drept noen.

Kameraten beskriver Kristiansen som en energifull, kreativ, snill og ekstremt veloppdragen person.

- Han er ekstremt rolig, men vi fant også på mye rampestreker sammen. Men han er en ordentlig fyr, alltid høflig. Det er merkelig om han har gjort noe sånt. Men miljøet kan ha forandra ham, sier han og forteller at han forsto det som at Kristiansen blandet seg inn i narkomiljøer etter videregående.

- Ingen kunne se det for seg

Dagbladet har snakket med flere av Kristiansens tidligere venner. Alle er rystet over at 23-åringen etterlyses i drapssaken de har fulgt så tett med på.

- Det var vel ingen som kunne se for seg det her, sånn som vi kjenner ham, sier en annen kamerat.

- Det er et sjokk. Vi har forstått at det var ham lenge før det kom fram i dag, men det er likevel helt absurd. Slik vi kjenner ham er han veldig aktiv, sportslig, en morsom gledesspreder som aldri er sint, sier den jevnaldrende mannen.

De to gikk også på samme skole sammen i Øyer da de vokste opp. Etter ungdomsskolen mistet de kontakten, men de møttes nå og da, forteller han.

- Sist jeg så ham, var i begynnelsen av sommeren. Da spurte han om det var noen ledig jobb der jeg jobber. Det virka som han hadde det bra, sier han.

- Men jeg har hørt at han var innblanda i noe narkotika-miljø, at han kanskje hang med feil folk. Men det er ikke noe jeg vet om stemmer, sier han.

Politiet vet fortsatt ikke hvor Kristiansen er.

I dag aksjonerte de i flere huler i området Solhøgda i Lillehammer, fra annen verdenskrig.

Lette i huler

Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen bekrefter overfor Gudbrandølen Dagningen at politiet har rykket ut på et tips om at drapssiktede skal befinne seg i dette området ved Røyslimoen.

Seks-sju polititjenestemenn deltar i aksjonen, som også omfatter bolighus i området.

- Vi har også aksjonert mot en bil i Øyer og en bolig på Otta, sier operasjonsleder Jørgen Berg ved Gudbrandsdal politikammer til Gudbrandsdølen Dagningen.

Politiet fant ingenting i hulene.

- Vi håper han melder seg, sier begge kameratene til Dagbladet.

Monday, August 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments