- Jeg får ikke sove. Datteren min er i det kalde, kalde vannet

(Dagbladet): 20 personer er bekreftet døde og 276 fortsatt savnet etter ferjeforliset i Sør-Korea. Christine Kim er en av mange pårørende som nå venter på et svar etter katastrofen som startet fredag. Hun vet ikke om datteren (14) lever eller er død.

- Barnet mitt ligger i vannet, sier Kim til CNN.

- Det har gått nesten 30 timer. Jeg får ikke sove, fordi datteren min er i det kalde, kalde vannet, sier Kim, en av mange pårørende som har overnattet ved Paeng Mok-havna, 20 kilometer fra stedet hvor passasjerferja kantret.

Redningsmannskaper forsøker å ta seg inn i båten for å lete etter mulige overlevende. Arbeidet går sakte. Det er dårlig vær, dårlig sikt og vanskelig å få adgang til fartøyet som ligger på siden.

Pumpe inn luft

Samtidig øker frustrasjonen blant noen av de etterlatte, som ikke vet om sine kjære er døde eller i live.

- Dersom myndighetene bryr seg om folket, våre familier og våre barn, må de være så snille og redde våre familier og barn, sier Chang Min, som hadde en sønn om bord, til CNN.

Det blir gjort nye forsøk på å pumpe luft inn i skipet på fredag. Myndighetene vurderer også å bruke kraner for å legge skipet på rett kjøl.

- Vi heller mot å rette opp fartøyet. Det første tiltaket var å føre inn oksygen, i et håp om å øke overlevbarheten, men det gikk ikke på grunn av sterke strømmer og dårlig sikt, sier politisjef Kim Soo Hyeon til nettstedet.

For sent

Samtidig øker presset mot kaptein Lee Joon Suk, om hvordan skipet kunne havarere på rutineferden mellom Incheon og øya Jeju. Vitner sier kapteinen prøvde å stabilisere ferja før han beordret evakuering, noe som kan ha kostet verdifulle minutter.

Passasjerene ble først bedt om å ikle seg redningsvester og ikke røre på seg. Først etter 30 minutter gikk evakueringsalarmen, men da var det for sent for mange av passasjerene. Skipet lå med for bratt vinkel, melder nyhetsbyrået AP.

Bare en av ferjas 46 livbåter ble satt på vannet, melder den sørkoreanske nyhetskanalen YTN. Bilder og videobilder av den kantrede passasjerferja viser hvordan plastcontainerne med redningsflåter ikke er utløst i det skipet går ned.

I tillegg har det kommet meldinger om at kapteinen var blant de første til å forlate skipet, melder CNN.

Ferjekapteinen brøt sammen i tårer da reportere spurte om han hadde noe å si etter hendelsen.

- Jeg er så lei meg. Jeg mangler ord, sa Lee til de frammøtte journalistene.

Friday, April 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments