«Jeg er redd for deg og hvordan du glefser til meg»

Den drapstiltalte idrettsstjernen Oscar Pistorius måtte i dag forklare seg om eposter han og kjæresten Reeva Steenkamp hadde sendt hverandre etter at de hadde kranglet.

Tirsdagens rettsforhandlinger var viet til forholdet mellom Pistorius og Steenkamp. Løperstjernen fortalte retten at han nærmest var besatt av Steenkamp da han først møtte henne.

– Jeg var nok mer interessert i henne enn hun var i meg, sa Pistorius.

Var sjalu

Journalister som var til stede i rettssalen, sier Pistorius virket svært konsentrert og skjerpet da han satte seg ned på plassen sin tirsdag morgen.

Men da han fikk beskjed av sin forsvarer Barry Roux om å lese høyt fra eposter som han og Steenkamp hadde sendt hverandre etter en krangel, var stemmen hans påtakelig skjelvende og gråtkvalt.

I den ene eposten skriver Steenkamp om hvor redde hun ble av hvor brå og sint Pistorius kunne bli på henne for småting. Hun skrev blant annet «av og til er jeg redd for deg og hvordan du glefser til meg. Du gjør meg glad 90 prosent av tiden».

Epostene ble sendt etter at de hadde kranglet på en fest. Pistorius forteller at han ble sjalu fordi Reeva ikke ville introdusere ham for andre mannlige gjester på festen.

– Jeg følte meg sjalu og usikker, sa Pistorius.

Vil ikke bli filmet

Rettssaken sendes direkte på TV både i Sør-Afrika og i flere andre land. Men tirsdag hadde Pistorius bedt om ikke å bli filmet, og kun stemmen hans kunne høres i sendingen fra rettssalen i Pretoria.

Pistorius skjøt og drepte Reeva Steenkamp da hun var på toalettet i hans hjem natten etter 14. februar i fjor. Pistorius har hele tiden hevdet at han trodde det var en innbruddstyv og skjøt i selvforsvar. Aktoratet mener han skjøt Steenkamp med forsett etter en krangel.

Dersom han blir kjent skyldig, risikerer han å bli dømt til fengsel på livstid.

(NTB)

Tuesday, April 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments