«Jeg bodde tre år på sofaen til Jokke, så møtte jeg Fofo»

Petter Baarli, kjent som gitarist i bandet Backstreet Girls, inviterer Dagbladet inn i leiligheten han deler med Fofo, kvinnen han setter høyest på jord.

- Hun reddet livet mitt, sier Petter:

- Jeg hadde bodd tre år på sofaen til Jokke, så møtte jeg Fofo. Ble med henne hjem etter en fest på byen, og siden har jeg vært her.

Rammet av AC/DC

Etter noen år giftet de seg – og den dagen Rolling Stones spiller i Oslo, 26. mai, feirer de 14 års ekteskap. Hvor de fester den dagen, er opplagt.

- Nå er soloplata mi ferdig, og nå har jeg lovet å rydde opp i leiligheten. Det flyter av gitarer og rot her.

Petter ser ut som tegneseriefigur av en rocker, som en mellomting av Keith Richards, Ron Wood og Ramones-gutta. Han snakker på inn og utpust, som om han har AD/HD – med det er vel snarere AC/DC han er rammet av.

- Bare som medisin

Hvorfor Jokke drakk og ruset seg til døde, og ikke Petter, forklarer han med lidenskap til musikken. Han har allerede fått et par øl og en slurk rom denne ettermiddagen. Og det går ikke en dag uten han drikker, gjerne rødvin, også.

- Jeg har levd hardt med fyll og dop. Jeg bruker det nå bare som medisin. Det er musikken som står øverst på stigen.

Baarli kan ta seg en «uppers» for å holde koken den tredje konsertdagen med mye reising. Aldri ellers. Han har sett hvordan rus og jakt på piller, pulver og penger har overtatt. Han vil aldri la det ødelegge for musikken.

Med Jokke på hytta

Han finner fram en kassett som nå være 20 år gammel. «Jokke og jeg på hytta» står det. De to er på Nielsens familiehytte ved Nevlunghavn, der Petter fremdeles blir invitert. Gutta spiller kassegitarer og synger.

- Dette er masterteipen. Skal gi det ut, en gang, sier han og fortsetter:

- Musikk gir liv. Den er ikke partisk, lager ikke krig. Den er der, lik for alle – uansett rase, kjønn, høy, lav, feit eller dverg. Musikk er motsatt av mobbing, jeg ble mye mobbet som ungdom.

«You Petter B. Goode»

Petter var liten som guttunge, og han er relativ liten nå også. Det var grunnen til at han ble mobbet. Det førte til at han fokuserte på fotball og gitarspill. Gikk aldri ut og festet.

- Jeg drakk ikke før jeg ble 20 år, satt bare inne og spilte. Spiller fremdeles hver dag, skriver låter og lager skisser.

Denne uka gir han ut sitt første soloalbum, «You Petter B. Goode». Den viser hvor han har sitt hjerte:

I rocken, punken, jazzen – og alltid med fuzz og høyt volum.

Thursday, March 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments