- Jeg beklager og jeg angrer

(Dagbladet): Under årsmøtet til Vadsø arbeiderparti på onsdag talte Arbeiderparti-nestleder Helga Pedersen til sine partikolleger.

Hun benyttet anledningen til å snakke ned Høyre- og Frp-regjeringen før hun til slutt formulerte seg slik:

- Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det, sa Helga Pedersen gjengitt av avisa Finnmarken.no, som var til stede under det årlige møtet.

I et intervju med lokalavisa etter talen avviste hun at svertekampanjer var Aps nyeste våpen for å gjenvinne den politiske makta i Norge.

Dagbladet siterte tidligere i dag Finnmarken.no på Pedersens oppsiktsvekkende uttalelser. Da Dagbladet publiserte saken satt Ap-nestlederen på et fly og var ikke tilgjengelig for kommentar.

Nå har hun landet og har sendt en e-post via sin rådgiver Jon Reidar Øyan:

- På nettstedet finnmarken.no er det et oppslag om at jeg brukte ordene «sverte den nye regjeringen». Jeg beklager at jeg brukte ordet «sverte» på årsmøtet til Vadsø AP, det skulle jeg ikke ha gjort og det angrer jeg på. Selv om jeg sa dette med et glimt i øyet på et internt møte i Arbeiderpartiet, så burde jeg helt åpenbart valgt et annet ord. Min intensjon var å få frem at vi som opposisjonsparti skal si ifra når vi mener regjeringen tar landet i feil retning. Da er en del av jobben å synliggjøre forskjeller og ansvarliggjøre de. Arbeiderpartiet skal være konstruktive og ansvarlige i opposisjon, skriver Helga Pedersen i e-posten.

Sunday, February 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments