Jagland: Jeg vil ikke delta i en diskusjon om Geir Lundestads synspunkter på Nobelkomiteen

(Dagbladet): – Jeg er nå mest opptatt av at vi mottar på en verdig måte to fredsprisvinnere som kjemper mot barnearbeid og for retten til utdanning for barn og ungdom, skriver Thorbjørn Jagland i en sms til Dagbladet, som avsluttes med:

- Jeg vil ikke delta i diskusjonen om Geir Lundestands synspunkter på Nobelkomiteen.

Thorbjørn Jaglands stabssjef slo tidligere i kveld knallhardt tilbake mot kritikken fra nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad.

«Det kan ikke tolkes på annen måte enn at han helst ser at den nåværende lederen av komiteen; tidligere utenriksminister og statsminister Thorbjørn Jagland, ikke burde vært medlem av komiteen (for ikke å snakke om ledet den). Lundestad, som jeg egentlig alltid har likt, lirer deretter av seg en arrogant og selvsikker lekse om at ‘det kan sies mye om de som Stortinget har oppnevnt som medlemmer av komiteen, men jeg synes ikke jobben har vært spesielt imponerende.’ Dette er ikke en komitésekretær verdig, synes jeg», siterte VG fra Facebook-veggen til sekretariatsleder ved Thorbjørn Jaglands stab i Europarådet, Bjørn Magnus Berge.

Stikker mot Jagland

Lundestad mener tidligere statsministre og utenriksministre ikke bør sitte i Nobelkomiteen. Thorbjørn Jagland har vært begge deler.

Nobeldirektøren kommer med brannfakkelen i et intervju med Aftenposten i dag.

- Jeg er litt usikker på hvor mye jeg skal si om Jagland nå, sier Lundestad til avisa.

- Bør snakke godt engelsk

Han mener at utlendinger i komiteen ikke er en god idé, og at Stortinget har gjort en ikke «spesielt imponerende» jobb med å oppnevne medlemmer til komiteen.

- Etter å ha tenkt mye på dette har jeg kommet til at tidligere stats- og utenriksministre ikke bør sitte i komiteen. Å få verden til å forstå at komiteen er uavhengig, er en vanskelig oppgave i seg selv. Vi kjemper i motbakke for å få verden til å forstå hva det betyr. Lasset blir for tungt å dra hvis det er tidligere stats- og utenriksministere i den. Dette er et syn som har vokst fram hos meg, sier Lundestad.

Den avtroppende Nobel-direktøren gjør det samtidig klart at medlemmene må kunne snakke engelsk godt.

Sunday, December 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments