Israel stenger Gilbert ute fra Gaza på livstid

(Dagbladet/NTB): Gilbert har i over 30 år reist inn og ut av Gaza for å hjelpe den palestinske befolkningen. I sommer var overlegen ved Universitetssykehuset Nord-Norge tilbake ved Shifa-sykehuset der han behandlet noen av de 11.000 skadde i den 50 dager lange krigen. 2.200 palestinere ble drept.

Da han i oktober skulle tilbake for å følge opp pasienter og jobbe videre med flere forskningsprosjekter ved det samme sykehuset, ble han stoppet, skriver VG.

- Da vi kom til grensestasjonen Erez, fikk jeg beskjed av de israelske soldatene om at jeg ikke fikk reise inn i Gaza. Når penn, kamera og stetoskop blir en sikkerhetstrussel, står vi overfor et regime som bare frykter én ting: Sannheten, sier Gilbert til avisa.

Fratas helsehjelp

Han mener beslutningen er siste ledd i en kampanje mot hans israelkritiske uttalelser.

- Dette handler ikke om meg. Det handler om den palestinske befolkningen som nå straffes for mine politiske ytringer. De blir fratatt retten til helsehjelp, sier Gilbert til VG.

Ifølge en epost fra den norske ambassaden i Tel Aviv, som har tatt saken opp med israelske myndigheter, er sikkerhetsgrunner begrunnelsen for at han heretter vil bli nektet inn- og utreise fra Gaza.

– Fra norsk side har vi tatt opp utestengelsen av Gilbert fra Gaza og bedt Israel omgjøre beslutningen. Den humanitære situasjonen på Gaza er fortsatt vanskelig og det er behov for helsearbeidere, sier statssekretær Bård Glad Pedersen (H) i Utenriksdepartementet til VG.

«Ambassaden har dessverre ingen tro på at israelerne vil endre sin beslutning med det første. Det kan nok heller ikke ventes noen nærmere begrunnelse,» skriver ambassaden i en epost til avisa.

Pressemelding fra ambassaden

Gilbert har tidligere kommet med hard kritikk mot israelske angrep mot den palestinske sivilbefolkningen, og i sommer under krigen på Gaza sendte den israelske ambassaden i Oslo ut en pressemelding hvor de ba norske medier om å være forsiktige med å bruke ham som kilde.

- Vi ber om at norske medier utviser forsiktighet ved sitt kildebruk, og at det vil bli omhyggelig vurdert om man ønsker å gi personer som Mads Gilbert uhindret og ukritisk utfoldelse foran kamera uten motforestillinger, skrev pressesjef Beate Mikkelsen ved den israelske ambassaden i Oslo.

Gilbert mente at brevet var en del av det svære propagandaapparatet til Israel.

-  De kriger brutalt mot sivilbefolkningen. 50 prosent av de drepte er kvinner og barn, det kan ikke Israel bestride, sa Mads Gilbert til Dagbladet.

Friday, November 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments