IS-krigere oppfordrer til terrorangrep i Frankrike

(Dagbladet): I en ny profesjonelt laget video fra PR- og mediaavdelingen til Den islamske stat (IS), Al Hayat Media Center, kommer franske islamister med nye trusler om terror på fransk jord.

- Hva venter dere på, sier en av islamistene, som bruker navnet Abu Osama al-Faransi, til franske muslimer som ikke har sluttet seg til terrorgruppa. Rekrutteringsbudskapet gjentas flere ganger i videoen, der det også framsettes trusler og der islamistene brenner sine franske pass på bålet:

- Så lenge dere fortsetter å bombe oss vil dere aldri kunne slå dere til ro, sier Abu Maryam al-Faransi, som sitter ved siden av.

- De hellige krigerne verden rundt vil ikke nøle, men vil benytte enhver anledning til å kappe hodene av dere, sier han.

Terrorangrep i Frankrike

Truslene rettes mot alle fiender av islam – spesielt i Frankrike. En annen av terroristene ber i klartekst sine meningsfeller om å utføre angrep «innen Frankrikes grenser».

- Terroriser dem, la frykten holde dem våkne om natta, sier IS-krigeren, som navngis som Abu Salman.

 Frankrike økte i går sitt bidrag til kampen mot IS.

- Vi har allerede ni kampfly i De forente arabiske emirater, og nå sender vi seks nye fly til Jordan for å styrke bidraget vårt, sa forsvarsminister Jean-Yves Le Drian til det franske parlamentet i går.

To franske islamister var også med i en annen nylig sluppet IS-video. I videoen vises likvideringen av 18 fanger, og angivelig også at den amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig har blitt halshugget.

Tusen franskmenn

Nærmere 50 franske statsborgere som har kjempet på jihadistenes side, har blitt drept i Syria, ifølge Frankrikes statsminister Manuel Valls.

- Over tusen franske statsborgere er involvert i kampene på jihadistenes side. Vi er dessverre ikke overrasket over at franske borgere er delaktige i dette barbariet, sa Valls i går, ifølge NTB.

Både PST og E-tjenesten har gjort det klart at de frykter terrorangrep inspirert av ellet utført av IS-krigere i Norge, og PST har bekreftet overfor Dagbladet at IS-propagandaen også påvirker norsk ungdom.

For bare noen dager siden kom en britisk islamist med lignende trusler.

Thursday, November 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments