IS-bøddelen «Jihad-John» skal være skadd etter bombeangrep

(Dagbladet): Mannen som er mistenkt for å være den Islamske stats britiske (IS) bøddel, «Jihad John», skal ifølge den britiske tabloidavisa The Mail on Sunday være skadd i et amerikansk bombeangrep. Ifølge avisa skal luftangrepet ha skjedd i Anbar-provinsen vest i Irak forrige helg.

Mannen, skal være 23 år gamle Abdel-Majed Abdel Bary fra Vest-London, hevdes å ha statt vært mannen som henrettet den amerikanske journalisten James Foley (40) i august, og deretter den amerikansk-israelske journalisten Steven Sotloff i september. Han skal også ha vært mannen som halshogget den tidligere soldaten og sikkerhetskonsulenten David Haines og hjelpearbeideren Alan Henning.

«Jihad-John» skal ha blitt skadd i angrepet på IS-bilkolonnen i det samme angrepet som gruppas antatte leder, Abu Bakr al-Baghdadi, ble skadd i forrige helg. Bare dager etterpå slapp IS lydopptak av det som skal være IS-lederen, al-Baghdadi, der han oppfordrer på angrep på Saudi-Arabia, dette for å stoppe ryktene rundt hans død.

Ikke verifisert

Verken britiske eller amerikanske myndigheter har kunnet verifisere IS-bøddelens død, men ifølge Reuters er britiske sikkerhetsmyndigheter i full gang med å undersøke opplysningene.

Det er ikke kjent hvor hardt skadd mannen som på mange måter er blitt selve symbolet på terrororganisasjonens brutalitet, er.

Ifølge The Mail on Sunday var flyangrepet i Anbar-provinsenn ikke rettet mot en bilkolonne, men mot et møte der både Bagdadi og «Jihad-John» var til stede.

Avisa viser til en godt informert syrisk kilde som forteller at møtet fant sted i en underjordisk bunkers under et hus i landsbyen al-Qaim, nær grensa til Syria.

Minst 30 stammeledere fra Irak og Syria var til stede for å sverge troskap til Bagdadi. Ifølge samme kilde går «Jihad-John» under krigernavnet Jalman al-Britani i IS. Minst ti IS-kommandanter ble drept og rundt 40 ble såret i angrepet, ifølge avisa.

Identifisert

Allerede i august skal bøddelen ha blitt identifisert, og en rekke britiske medier har spekulert i at mannen kledd i sort på videoene kan være en Abdel-Majed Abdel Bary på 23 år, som er tidligere DJ fra London.

Han skal i fjor ha flyttet fra en dyr villa vest i London og til Midtøsten for å kjempe for IS.

Sunday, November 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments