Inter-presidenten avslører Zlatans siste ord til klubben

(Dagbladet): I forbindelse med sitt 20-årsjubileum som president for Internazionale Milano, har 69-årige Massimo Moratti åpnet seg for italienske Corriera Della Sera om klubbens historie under ham.

Der forteller han blant annet om Zlatan Ibrahimovic’ tid i klubben, og avskjedshilsenen hans da han dro til den katalanske storklubben Barcelona.

- Han var på vei til flyet for å signere med Barcelona, og etter den siste treningen med laget sa han: «Det har vært hyggelig å spille med dere, men dere kommer ikke til å vinne noe uten meg», sa Moratti.

Tok feil

Istedenfor å ikke vinne noe som helst året etter at Zlatan forsvant, gikk Inter Milan hen og vant den italienske trippelen (Serie A, Coppa Italia og Champions league) sesongen etter at Zlatan forsvant. Det var da José Mourinho var sjef i klubben.

Den italienske klubbpresidenten bærer imidlertid ikke nag til dens svenske superspissen, som nå spiller i franske Paris Saint Germain.

- Han er en utrolig talentfull spiller, og over alt annet kan han hjelpe deg med å vinne titler. Med oss vant han ligaen tre sesonger på rad, og i går så jeg på en reprise av kampen vår mot Parma i mai 2008. Der var Ibrahimovic fantastisk, sa Moratti.

Zlatan var også med på å vinne La Liga i sin første sesong for Barcelona, med et lag han senere har hyllet som et av de beste i historien. Han slapp å angre altfor mye.

Ville hente Cantona

Moratti avslører også at hans første idé da han kom til Inter var å hente klubbens nylig returnerte manager, Roberto Mancini. Han skulle danne spisspar med Eric Cantona, som Moratti også ville ha til Milano.

Sampdoria var særs lite villige til å gi slipp på Mancini, som på den tiden var en stjernespiller, og Moratti forteller at han var så uheldig å være på Selhurst Park den kvelden det svartnet for Cantona.

- Så gjorde han det, i London, med meg tilstede, med dette kung fu-sparket på han Crystal Palace-supporteren. Han sa han ville bli i Manchester, og Sampdoria sa de ikke ville la Mancini gå, sa Moratti.

Dermed gikk hele Morattis plan i vasken, men under Morattis presidentskap har klubben likevel vunnet fem seriegull, fire cupgull og Champions League én gang.

Krever 90 millioner

Zlatan har den siste tiden vært i vinden for å spille med svartmalte Nike-fotballsko etter comebacket fra skade tidlig i November.

Svensken var inntil for et par uker siden sponset av utstyrsgiganten Nike, og skal etter sigende kreve hele 90 millioner kroner for å forlenge med det amerikanske selskapet.

PSG møter Lille i kveld, men Laurent Blanc kommer til å hvile sin angrepsstjerne i den kampen. Zlatan har spilt i samtlige av de siste kampene for PSG etter skaden, og Blanc frykter å overbruke 33-åringen.

Wednesday, December 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments