- Ingen på stranda reagerte da vi panisk ropte om hjelp

(Dagbladet): Det ble en sjokkartet opplevelse for Alexander Halonen (23) og kompisene da de var ute og badet på Snåsa i Nord-Trøndelag. Alexander og en 19-åring trodde de skulle drukne, og på tross av gjentatte rop om hjelp reagerte ingen av de andre badegjestene.

- Vi var på ei badestrand, og etter en stund med bading bestemte vi oss for å svømme om kapp. Vi var seks-sju stykker, og jeg og en til hang litt etter. Da vi kom midt utpå vannet, var all luft ute av meg. En annen kompis kom bort til meg og klarte ikke å svømme mer. Han måtte henge seg på ryggen min, forteller 23-åringen til Dagbladet.

Klarte ikke mer

Det var TV 2 som først omtalte saken i dag. Da kompisen hang seg på ryggen til Alexander, var begge fullstedig tomme for krefter.

- Han klarte ikke å svømme mer, og til slutt klarte heller ikke jeg å ta noen flere tak. Vi ropte etter hjelp flere ganger, og til slutt ropte kompisen min «Hjelp, for faen!». Det var ganske mange på stranda, men ingen reagerte, sier han.

Alexander forsøkte febrilsk å få kompisen til land, men måtte gi slipp for å unngå å drukne selv. Kameraten datt av tre ganger og havnet under vann. Da måtte Alexander gispe etter luft for, så å få fatt i kompisen igjen.

Omsider kom de to seg inn på grunna og opp på stranda.

- Vi krabbet rundt på stranda og brakk oss, for vi var helt utkjørt. Da kom det en mann springende og spurte om vi var ok. En kompis som var med på kappløpet, hadde også snudd i andre enden for å hjelpe oss, men rakk akkurat ikke fram, sier han.

Ber folk være oppmerksomme

- Jeg er bare så utrolig skuffet over at ingen reagerer når vi roper om hjelp. Hadde jeg eller kompisen min druknet, hadde det delvis vært deres skyld, sier han.

Talonen og kompisen ble kjørt på legevakta etter hendelsen, og det gikk bra med begge to. Det var likevel en skremmende opplevelse.

- Den eneste tanken jeg husker da jeg reiv meg løs fra ham, var: «Jeg har ikke lyst til å dø, og du skal faen ikke dø, du heller.» Det er den nærmeste nær-døden-opplevelsen jeg har hatt, sier han.

Han oppfordrer badegjester til å være spesielt oppmerksomme i sommer, og det er derfor han nå går ut med denne saken.

- Jeg oppfordrer folk til å følge med og gjøre noe når andre sliter. Om noen roper etter hjelp, eller ser ut til å slite, må vi gjøre noe, sier han.

Monday, July 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments