Ingen ønsket å arrangere Carlsens VM-kamp

(Dagbladet): I går gikk fristen for å sende inn søknad om å arrangere Magnus Carlsens VM-kamp i november ut, men som Dagbladet skrev, var det sannsynlig at fristen kom til å bli utsatt.

Det har nå skjedd.

I en kunngjøring på sine nettsider skriver Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) at den nye søknadsfristen er 30. april. Grunnen er enkel:

- Vi har ikke mottatt noen bud. Vi er selvsagt skuffet, for vi vil jo ha så mange bud og så høye bud som mulig, sier executive director i FIDE, Nigel Freeman, til Dagbladet .

Håper interessen er der

Freeman har ingen god forklaring på hvorfor ingen byer har meldt sin interesse, men tror kandidatturneringa, som avgjør hvem Carlsen møter og som starter denne uka, kan ha kommet for tidlig i forhold til fristen.

- Det er nok mange som venter og ser hvordan kandidatturneringa går, og om én av deres spillere skal spille VM-kamp, sier han til Dagbladet.

Han ønsker ikke å spekulere i hvilke byer eller land dette kan være, men det er grunn til å tro at for eksempel Armenia og Russland avventer kandidatturneringa.

Nå håper FIDE at den utsatte fristen skal føre til mange bud.

- Vi ønsket selvsagt å motta bud innen fristen i går, men nå får vi bare smøre oss med litt tålmodighet. Magnus er interessant for mange, så vi håper at interessen er der. Men hvis ikke vi har fått inn noen bud innen den nye fristen heller, må vi bare erkjenne at produktet ikke er salgbart nok, sier Freeman til Dagbladet.

Norsk by kan rekke det

Utsettelsen øker sannsynligheten for at norske kommuner kan få i stand sine søknader.

Som Dagbladet skrev i går, mener presidenten i Norges sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson, at minst én norsk by kan ha på plass en søknad innen 15. april.

- Minst én av interessentene, Oslo, Bærum eller Stavanger, kunne ha stilt med en slagkraftig søknad i løpet av mars. Jeg tror fristen kan bli utsatt til 15. april, og da kan vi håpe sterkt på en norsk søknad, sier Aulin-Jansson.

Mye penger

Sjakkpresidenten sa også i går at han er glad for at den norske interessen er der, og understreket samtidig at han har forståelse for at det ikke er mange som tar lett på det økonomiske.

- Det er mye penger det er snakk om. Men med en kombinasjon av penger fra næringslivet, det statlige, kommunen, fylket og sponsorer, skal det være mulig.

Tuesday, March 11th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments