Ingen grep inn da tenåringsgjeng mobbet jente med Downs syndrom på trikken. Så fikk Sandra (19) nok

(Dagbladet): «Jeg kan ikke skjønne at det jeg nettopp opplevde skjedde … på ordentlig!!! Jeg er så inne HEL**** forbanna.»

Slik åpner svenske Sandra Christina Hallén et Facebook-innlegg hun skrev i går ettermiddag, som siden har fått over 120 000 «likes» og over 27 000 delinger.

Der forteller hun om fire tenåringejenter som mobbet en jevnaldrende jente med downs syndrom på trikken.

Ingen grep inn

- Jeg hoppet på trikken, og satt meg litt bak. Jeg ser jenta med Downs syndrom, som ble mobba av en jentegjeng av tenåringer jevnaldrende med henne. De ba henne gå av trikken og skrek ting som at hun var ekkel, stygg og at hun siklet. Jeg håpet at noen skulle reagere.

- Jeg er selv veldig redd for å involvere meg – men når ingen andre gjorde noe – så grep jeg inn selv, sier Hallén til Dagbladet.

Da Hallén satt seg ved siden av jenta som ble utsatt for hetsen på trikken, fikk hun også høre det fra jentegjengen.

- Jeg satt meg ved siden av jenta og spurte de andre hva de drev med. De mente det ikke var mitt problem, men jeg blandet meg når de krenket jenta. Deretter prøvde de seg på meg og sa jeg var ekkel, ginger og punk-rocker. Deretter kom en annen jente til meg og ba jentene gå av trikken. Da gjorde de det, sier Hallén.

Det var tydelig at jenta som var blitt utsatt for hetsen satt pris på Sandra Halléns inngripen.

- Hun ba meg om å bli med til stasjonen hun skulle av fordi hun var redd jentene skulle komme på seinere. Jeg ventet på stasjonen til moren hennes hentet henne. Da ga jenta meg en stor klem, sier Hallén.

Enorm respons

Facebook-innlegget hennes gikk som sagt ut til flere hundre tusen mennesker. Også svenske medier har viet mye plass til saken, og i morgen tidlig deltar 19-åringen i et radioprogram. Det var Nyheter24 som først omtalte saken.

- Jeg trodde ikke jeg skulle få en slik respons, at så mange bryr seg og mener det jeg gjorde var rett, var overraskende, sier hun.

Hun sier igjen det var vanskelig å gripe inn i hendelsen, og at hun vanligvis ikke gjør noe slikt.

«Jeg så at ingen på vognen grep inn. Jeg gjør som regel ikke slikt, men her følte jeg at jeg var tvunget.» skriver hun i innlegget.

Hun var også tydeligvis stolt over seg selv etter hendelsen.

«Nå sitter jeg her og er fortsatt irritert, men stolt over meg selv. Jeg trodde aldri jeg skulle våge å gjøre noe slikt, men akk hvor feil jeg tok» skriver hun.

«Vi må få stopp på mobbingen. Dette er virkelig ikke okay. Flere må våge å gripe inn. Del og spre dette videre for å opplyse andre om at dette ikke skal skje, men fortsatt gjør det. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Sammen er vi sterke» avslutter hun.

Tuesday, October 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments