- Ingen fortjener gullet mer enn Ola

SOTSJI (Dagbladet): Episoden under forrige OL, der Ola Vigen Hattestad ikke følte seg helt pigg og ga bort plassen sin på sprintstafetten til Øystein «Pølsa» Pettersen, er noe alle med snev av idrettsinteresse vil huske lenge.

For de som eventuelt måtte ha glemt det: Pettersen tok OL-gull sammen med Petter Northug.

«Pølsa» glemmer det aldri.

- Nei, det gjør jeg ikke. Og faktisk har jeg tenkt veldig mye på den episoden siden. Jeg har brukt den mye i motviasjonsarbeidet. Det vet jeg Ola har gjort også. Vi snakker stadig om det.

Spesielt forhold

- Det som skjedde i Vancouver har nok ført til at Ola og jeg har fått et spesielt forhold. Jeg har så utrolig respekt for den mannen og det mennesket han er.

- Han er verdens beste skisprinter når han er på sitt råeste.

- Likevel respekterer jeg mennesket Ola Vigen Hattestad enda høyere enn jeg respekterer skiløperen, sier Øystein Pettersen til Dagbladet.

- Da er det unødvendig å spørre hvor mye du unner ham gullet på lagsprinten?

- På en skala fra en til ti? Jeg ville gitt alle de norske en tier der. Men når det gjelder Ola vil jeg insistere på å gi 11. De andre løperne vil skjønne det godt. Vi har denne Vancouver-historien sammen, og Ola er den jeg har vært lengst på lag med.

- I mine øyne er det ingen som fortjener gullet mer enn ham.

Gru-gleder seg

Det ble ingen OL-tur på “Pølsa” denne gangen. Det aksepterer han greit.

- Jeg hadde ikke resultatene som skulle til, og da har jeg ikke noe der å gjøre, sier han.

- Men det er jo et lite helvete å sitte å se dette på TV. Under sprinten sist tirsdag var jeg mye mer nervøs og spent enn jeg er når jeg selv skal gå renn. Jeg unnet Ola det gullet så inderlig mye.

- Det kommer ikke til å være noe bedre i morgen. Jeg gleder meg veldig til å se rennet. Men jeg gruer meg også, sier Pettersen til Dagbladet.

- Tror du på gull?

- Tror og tror. Jeg vet selvsagt at de kan vinne om det stemmer. De siste dagene har vel en gang for alle vist at det ikke bare er å gå bort og hente gullet. Alt må klaffe, alt. Form, ski, innstilling. Mangler det noe, går det ikke.

- Men jeg håper jo det blir gull. Selv om Ola allerede har en seier, ønsker jeg ham dette også. Det er han verdt.

- Jeg vet i alle fall at de vil gjøre alt de kan. Petter er gull-sulten nå, og Ola er i knallform og full av selvtillit.

- Joda, jeg har trua, sier «Pølsa» Pettersen til Dagbladet.

Wednesday, February 19th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments