Indre blødning, skulder ute av ledd og blødende lepper

(Dagbladet): Å være danser har sine mindre elegante sider, til tross for at det fra scenen kan se uendelig vakkert og glamorøst ut.

Spesielt for de ufaglærte «Skal vi danse-deltakerne», som for noen ukers tid endrer livsstilen sin drastisk. Plutselig skal de kastes i lufta, svinges rundt på høye hæler og utføre utfordrende koreografier.

Gjennom de ti sesongene av dansekonkurransen har deltakerne fått kjørt seg, og noen har fått skuldre ut av ledd, blødende lepper og enorme blåmerker som følge av mindre elegante knall og fall på parketten.

•Se video over

- Store problemer med å danse

Søndag var det likevel den profesjonelle danseinstruktøren til Roar Strand, Nadya Khamitskaya, som var uheldig og tråkket over foten under dansetreningen.

– Nå går Khamitskaya på krykker og har store problemer med å danse ifølge pressekontakt for Skal vi danse, Christoffer Steen.

Derfor har den tidligere dommer og danser Alexandra Kakurina steppet inn som Roar Strands makker. Likevel er planen at Khamitskaya skal føre sin partner ut på parketten under lørdagens sending.

Også i 2010 vrikket Nadya foten da hun danset med Åsleik Engmark. Med støtteskinne på foten trosset hun smertene og danset paret til topps i konkurransen.

Programlederen Didrik Solli Tangen som i år leder programmet sammen med Kathrine Moholt, har i det siste glimret med sitt fravær under sendingene som følge av en blindtarmbetennelse og har blitt erstattet av TV 2-profil Guri Solberg.

- Føltes som noe var revet opp innvendig

Den mest dramatiske skaden gjennom «Skal vi danse»-sesongene er det imidlertid programleder Sigurd Sollien som står for. I 2008 pådro han seg en muskelskade i lysken da han danset quickstep med dansepartner Ingrid Beate Thompson.

– Da jeg landet fra volt nummer to så kjente jeg at det var noe som hadde gått skikkelig gærent. Det kjentes ut som om at noe ble revet opp innvendig, og det var for så vidt riktig.

Likevel fullførte han dansenummeret sitt uvitende om hva det var som faktisk hadde hent ham.

- I det ene øyeblikket tenkte jeg; hva gjør jeg egentlig nå? Mens i det andre så tenkte at jeg må jo bare danse på. Så det gjorde jeg.

Måtte trekke seg

I tillegg til muskelfestet som var revet av og hadde hoppet fem centimeter ned mot lårregionen, hadde Sollien også pådratt seg indre blødninger. Som følge av skadene måtte programlederen vemodig trekke seg fra konkurransen.

- Det ser ut som et europakart, påpekte daværende programleder Kristian Ødegård da Sollien senere var tilbake i «Skal vi danse»-lokalet og viste frem sitt enorme blåmerke.

Samme år som Sigurd Sollien røk ut, fikk også Jenny Skavlans dansepartner Egor Filipenko noen heftige ballespark av partneren under dansetrening.

Året etter i 2009 var det tidligere «Skal vi danse»-programleder, og deltaker Carsten Skjelbreid som havnet i ulykka da han slo opp en tolv år gammel prolaps mens han skulle knyte skoene sine før sin danseopptreden.

Etter fire sprøyter fra legen og behandling hos kiropraktor var imidlertid Skjelbreid tilbake på dansegulvet. Senere nådde han helt til topps som vinner for sesongen, til tross for smertene han måtte overbære.

- Jeg holdt nok litt for hardt

Samme året måtte partneren til Triana Iglesias, Tobias Karlsson, forlate dansegulvet etter å ha fullført et sambanummer selv om han fikk skulderen ut av ledd da han skulle løfte den tidligere «Paradise»-programlederen.

- Jeg tror jeg holdt litt for hardt i armen hans, sa en bekymret Iglesias som måtte intervjues alene etter det dramatiske dansenummeret.

Også nåværende programleder for showet Cathrine Motholt har fått kjørt seg på parketten. Våren 2006 vant hun konkurransen, men det, ikke helt smertefritt.

- Dette er det synlige beviset på at «dance is pain», sa hun den gang mens hun viste fram et ikke så lite blåmerke på hofta.

- Noen ganger slipper dansepartneren min meg litt for hardt ned i bakken etter løftene, dette fikk jeg da jeg traff gulvet med hofta først!

Sendt til legevakten

Samme året måtte Kristian Ødegård til legevakten etter at han fikk dansepartneren, Alexandra Kakurinas, albue i rett i ansiktet og kuttet seg kraftig i leppa underveis i den heftige dansen.

Men det tok han med knusende ro.

- Det var ganske dypt, så det var jo litt kult da, sa han allerede under neste sending da han var tilbake på parketten.

Saturday, October 25th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments