- Ikke skriv det, men nå er Aleks en skikkelig medaljekandidat

SOTSJI (Dagbladet): Kjetil Jansrud vant utfordelen i dagens superkombinasjon, men de norske gutta mener Aleksander Aamodt Kilde er deres klart beste kort før slalåmrennet.

Det vil de helst holde hemmelig.

- Vår største favoritt nå er Aleksander Aamodt Kilde, men det får dere ikke lov å skrive. Det må vi holde litt for oss selv så han ikke får noe press på seg, men han er ganske god i slalåm, så jeg tror vi har en skikkelig medaljekandidat, faktisk, sier Kjetil Jansrud.

- Ikke si det til ham

Aamodt Kilde er 61 hundredeler bak Jansrud etter utfor. Også Aksel Lund Svindal har tro på OL-debutanten.

- Som lag har vi kjørt bra, som enkeltpersoner omtrent som forventet. Men Aleks har gått forbi dere allerede, sant? Så hvis jeg sier at jeg har veldig tro på ham, så sier ikke dere det videre og gjør ham nervøs? Bra. Han er ganske god i slalåm, men det kan vi godt holde hemmelig til dette er ferdig. Aleks kjørte dritbra i dag, sier Lund Svindal, nummer seks, 70 hundredeler bak lagkameraten Jansrud etter utfor.

Så da kan vi spole opptakskassetten tilbake noen minutter, og gjengi hva Aleksander Aamodt Kilde sa før de andre nordmennene utropte ham til medaljekandidat.

- Det var bra å starte først i dag. Forholdene var såpass fine. Slalåmformen får vi se på, men jeg føler meg kvikk i beina, og får bare gi full gass, sier unggutten.

Favorittene fortsatt favoritter

På sine egne vegne er Jansrud og Svindal nøkterne optimister, Lund Svindal mener alle de tre norske kan overraske med full klaff i slalålm.

- Det var bra, jeg gjorde ingen feil og kjørte som jeg skulle linjemessig. Det blir varmere og løsere, men opp til da Aksel kjørte var det greit, sier Kjetil Jansrud.

- Ondrej Bank (14 hundredeler bak Jansrud i utfor) blir vanskelig, han er storfavoritt, det er alle de store gutta fortsatt. Vi burde nesten hatt fire-fem sekunder for å kunne seile opp. Slalåmformen min er pandoras eske, vi får bare se hva vi får i ettermiddag. Men det er mye vilje, kjenner jeg, så jeg håper det vil utgjøre litt, sier han.

Aksel Lund Svindal legger til at varmen har endret løypa mye siden sist de konkurrerte i den.

- Jeg håpet det var et bra run, men jeg skjønner at jeg var litt for hard. Det var litt løst, så jeg burde vært litt rundere. Det er helt annerledes å kjøre nå enn det var under utforen, sier Svindal.

Så får vi overlate til de to rutinerte karene å holde Aleksander Aamodt Kilde unna internett de neste timene.

Friday, February 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments