- Ikke rop hvis noen forsøker å rane deg

(Dagbladet): Om en måned er det duket for fotball-VM i Brasil. Det er forventet at over en halv million turister vil ankomme landet i den anledning. Nå har politiet i Brasil utarbeidet en brosjyre med tips og råd til turistene som skal oppholde seg i landet, skriver den spanske avisa Estadao de Sao Paulo.

Rådene går blant annet ut på hvordan man skal forholde seg om man blir forsøkt ranet.

- Ikke skrik, ikke reager og la være å krangle med ranerne, skal det stå i brosjyren.

Hindre drap

Ifølge avisa vil den bli delt ut av de ulike ambassadene og konsulatene i landet.

Tanken er å advare besøkende mot å provosere ranerne, fordi dette vil kunne føre til ytterligere voldsutøvelse, og som i verste fall kan ende med drap — en form for ran som går under navnet «latrocinios».

Det var en nedgang i antall drap i Sao Paulo i fjor, mens ran som endte med drap økte med ni prosent til 385 tilfeller, ifølge Bloomberg

Skjul verdigjenstander

- Turistene kommer stort sett fra Europa og USA, hvor denne formen for kriminalitet ikke er vanlig, sier Mario Leite, som har ansvaret for sikkerheten under verdensmesterskapet.

Besøkende blir også rådet til å skjule verdigjenstander og andre gjenstander som gjør dem til attraktive ofre for ranere. De blir også rådet til å være forsiktige på kveldstid, sørge for at de alltid er sammen med andre og sjekke at de ikke blir forfulgt.

Brasil er blant verdens voldeligste land. I 2012 ble 47 136 personer drept i Brasil, ifølge Rio Times. Tallet er trolig ende høyere, da en rekke dødsfall ikke har blitt registrert med en klar dødsårsak.

Stort sikkerhetsoppbud

170 000 mennesker skal passe på sikkerheten under fotball-VM i Brasil til sommeren. Om lag 5 milliarder kroner skal brukes for å gjøre mesterskapet trygt.

150 000 av menneskene som skal arbeide for alles sikkerhet under mesterskapet er militært personell. I tillegg skal ytterligere 20 000 spesialtrente sikkerhetsvakter bidra.

Totalt spytter Brasils regjering inn 1,9 milliarder brasilianske real i sikkerheten, noe som tilsvarer like under 5 milliarder norske kroner.

– Vi er ikke så bekymret for demonstrasjoner, som er en demokratisk rettighet, men for mulig bruk av vold. Vi må gjøre det vi kan for å hindre at det forekommer vold under demonstrasjoner, sa sekretær Andrei Rodgriues, som er ansatt i det brasilianske justisdepartementets avdeling for spesielle hendelser.

Tuesday, May 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments