Ikke kjøp mobil nå! Her er tre gode grunner

DinSide Har du planer om å kjøpe ny smarttelefon? Da kan det være lurt å vente litt til. Vårens mobilslipp er snart i gang.

Det betyr at det straks er enda bedre telefoner å få kjøpt.

Penger å spare

Hvis du tror du klarer deg med fjorårets modell, vil det være penger å spare om du venter til nykommerne er i salg — og prisen på forgjengerne settes enda mer ned.

Men hva er det som er nærmest forestående?

To mobilprodusenter har allerede avduket sine toppmodeller for 2014, og allerede i morgen vil en tredje presentere sitt flaggskip for i år.

Les også: Lenovo lanserer smartmobil med gigantbatteri

HTC One-oppfølger

  • Salgsstart: 25. mars?
  • Tirsdag ettermiddag kommer HTC til å avduke sin oppfølger til fjorårets toppmodell, og en av våre absolutte favoritter fra 2013, HTC One.

    Den blir av flere omtalt som «den dårligst bevarte hemmeligheten i mobilhistorien», og på ryktebørsen har det for lengst lekket ut både bilder, spesifikasjoner og ny programvare.

    Frem til den er offisielt lansert, vet vi ikke helt sikkert hvordan HTC One-oppfølgeren kommer til å bli. Ryktene sier imidlertid at den vil slippes for salg rett etter morgendagens pressekonferanse. DinSide er selvfølgelig tilstede her – så følg med!

    Kameraer og minnekort

    Den ventes dessuten å få en større 5-tommer skjerm (opp fra 4,7 tommer), ha en raskere prosessor, støtte for minnekort (det hadde ikke forgjengeren), to kameraer på baksiden (i stedet for bare ett).

    Så gjenstår det å se hva navnet blir. HTC One 2 eller «nye HTC One», kanskje?

    Pris er også uavklart, men skal vi tippe vil den havne på drøyt 5.000 kroner, altså det samme som forgjengeren.

    Samsung Galaxy S5

  • Salgsstart: 11. april
  • Samsung lanserte sin kommende toppmodell på årets Mobile World Congress i slutten av februar, så her er alt kjent fra før.

    Galaxy S5 kommer med en oppfrisket design, større 5,1 tommers skjerm (opp fra 5 tommer) og bedre kamera enn forgjengeren Galaxy S4. Den har også en fingeravtrykksleser i hjemknappen som blant annet kan brukes til å låse opp telefonen. Ja, og så er den vanntett.

    Fjorårets modell var en av årets mest solgte mobiler her til lands, så forventningene til oppfølgeren er naturligvis store.

    Prisen ser ut til å havne på rundt 5.500 kroner for 16GB-utgaven, ifølge Prisjakt.

    Les også: Galaxy S5 mot Xperia Z2 – hvilken bør du velge?

    Sony Xperia Z2

  • Salgsstart: «I april»
  • Sonys toppmodell ble også avduket på mobilmessa i Barcelona, men selskapet har ikke offentliggjort noen konkret dato for salgsstart annen enn «i løpet av april».

    Xperia Z2 er ganske lik forgjengeren Xperia Z1 utseendemessig, men den er litt smalere. Og så kommer den uten den irriterende plastfilmen!

    Skjermen blir 5,2 tommer stor (opp fra 5 tommer). På innsiden kommer den også med kraftigere maskinvare, blant annet større batteri. Kameraet er det samme heftige 20,1MP-kameraet som hos Xperia Z1.

    Ser vi på Prisjakt, kan vi se at Xperia Z2 for øyeblikket vil koste drøye 5.700 kroner for 16GB-modellen.

    Noen flere?

    Ja, men vi vet ikke når de kommer eller hvordan de kommer til å bli.

    LG vil etter all sannsynlighet til å slippe en oppfølger til fjorårets store overraskelse G2, og det ville være en stor overraskelse om ikke Apple slapp en ny iPhone (eller to). Google vil sikkert også lansere en ny telefon i Nexus-serien.

    Les mer: Her er mobilene vi gleder oss til i 2014

    Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

    Tuesday, March 25th, 2014 Bil

    No comments yet.

    Leave a comment

     
    April 2024
    M T W T F S S
    « Oct    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    Recent Comments