I kveld får den norske Bieber-svindleren sin dom

(Dagbladet): Våren 2013 ble det kjent at en ung nordmann var varetektsfengslet i USA.

Den unge nordmannen, 23 år gamle Waleed Ahmed fra Skien, tilstod like etter å ha svindla til seg 5,7 millioner kroner.

I varetekt i Los Angeles

Ahmed hadde solgt rettigheter til seks skandinaviske Justin Bieber-konserter til en amerikansk investor, rettigheter nordmannen aldri hadde.

Siden september 2012 har 23-åringen sittet i varetekt i Los Angeles, og i kveld, klokka 20.00 norsk tid, faller dommen.

Dommen skulle etter planen falt i juni i fjor, men har blitt utsatt flere ganger, blant annet på grunn av at det har kommet fram nye momenter i saken.

Risikerer fengsel i ni år

Ifølge NRK.no er aktors påstand at Ahmed sitter i fengsel i ni år. Ahmeds advokat, Hans Marius Graasvold, sier til Dagbladet at han håper at dommen blir på 18 måneder.

- Jeg håper at vi får en dom som er i samsvar med forsvarets påstand, som er på 18 måneder. Vi har den siste tida fått oppklaring i mange av de nye opplysningene i saken, så jeg tror vi får se en dom som er langt nærmere forsvarets påstand enn aktors, sier han, og legger til at Ahmed er spent på å få vite dommen.

- Han har sittet ett og et halvt år i fengsel og ventet på dommen, så han ser fram til å få en avklaring. Han ser fram til å komme seg videre, sier Graasvold.

Venter krav på flere millioner i Norge

Hvis Ahmed blir dømt til å sone 18 måneder i fengsel, har han i praksis sonet sin tid i det amerikanske fengselet.

Hvis 23-åringen derimot får en dom på flere år, er det opp til amerikanske myndigheter om han kan bli overført til Norge.

Hvis han blir overført til Norge er det derimot ikke bare en eventuelt fengselsstraff som venter ham – like før jul fikk han en dom i Oslo Tingrett etter å ha svindlet en sveitsisk investor, og må betale tilbake flere millioner kroner. 

- Det er han inneforstått med, og han er innstilt i å få ryddet opp i de tingene som er her hjemme i Norge, sier Graasvold, og legger til:

- Norske myndigheter har ingen permanent avtale med USA om overføring, og det er for tidlig å si noe sikkert om det, men han ønsker å sone resten av dommen i Norge slik at han kan være i nærheten av sin familie, og slik at han kan rydde opp i forholdene her.

Før svindel-saken ble Waleed Ahmed omtalt en rekke ganger i norsk media, og har blitt tildelt flere innovasjonspriser. Blant annet ble han tildelt gründerprisen «Pride of Performence Award av Oslo-ordfører Fabian Stang i 2001, for å ha utviklet en solcellepanel-app til Iphone.

Monday, March 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments