I kamprapporten heter Cecilie bare «Under 15 år»

ÅLESUND (Dagbladet): 1. divisjonslaget FK Fortuna Ålesund har en ung og lovende stall. Både venstrebacken og venstrekanten er enda yngre enn Martin Ødegaard og så unge at de egentlig ikke har lov å spille seniorfotball.

Emilie Nautnes og Cecilie Otterlei er begge født i 1999, og sistnevnte er fortsatt bare 14 år. Mens de andre spillerne har navnet sitt i den elektroniske kamprapportene på fotball.no, heter Fortunas nr. 2 bare “Under 15 år”.

- Det var merkelig. Det må jeg sjekke opp, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, før han ringer opp igjen litt senere.

- Det er bare tøys at det står «Under 15 år» der. Det er tulleinformasjon, for hun skal være registrert på dommerkortet. Jeg skjønner ikke hva som har skjedd og hvorfor det står sånn. Det er rart, men vi har satt folk på det for å finne det ut, sier Fisketjønn til Dagbladet.

Otterlei selv tar det ikke så tungt.

- Det har blitt nevnt en del av lagkameratene, men jeg synes ikke at det er dumt. Det er egentlig bare morsomt, sier 14-åringen og smiler.

Tidenes yngste

29 år sies å være en perfekt alder for en fotballspiller. 29 år er også alderen til Fortunas venstreside – til sammen.

- Jeg kan garantere at dette er tidenes yngste venstreside, sier Fortuna-trener Magne Elde.

Årsaken til skråsikkerheten er at en spiller må være 15 år for å få spille seniorfotball.

-  Det stemmer, men vi kan gi disposisjon til 14-åringer hvis klubbene har en god utviklingsplan på dem og hvis det er snakk om spillere i landslagsdiskusjonen, sier Fisketjønn.

- Siden de har spilt flere kamper, regner jeg med at alt er i orden og at de har fått dispensasjon. Det er det landslagsledelsen som står for, sier NFFs konkurransedirektør.

Det kan Fortuna-leiren bekrefte at landslagsduoen har fått.

- Jeg gikk lenge og ventet på dispensasjon, så det var veldig kjekt da jeg endelig fikk det i sommer. Det var nok fordi jeg var med på landslagssamling da. Det er veldig artig å spille mot de beste, sier Otterlei.

Sammenlignes med Martin Ødegaard

Elde ser likheter mellom Nautnes, som scoret hat trick mot Øvrevoll Hosle på lørdag, og det ett år eldre vidunderbarnet Martin Ødegaard.

-  Det går an å dra en liten sammenligning til Ødegaard når det gjelder Emilie på kvinnesiden. Men jeg synes ikke Ødegaard har noe på et A-landslag og gjøre, og jeg synes også at Emilie bør gå gradene på aldersbestemte landslag. Det er vel og bra å være på landslag nå, men det er om 10 år de skal være best. Det er viktig å tenke langsiktig, mener Fortuna-treneren.

Den lovende jenteduoen tror imidlertid ikke at de blir landslagets venstreside i fremtiden.

- Nei, for ingen av oss spiller egentlig på venstresiden. Jeg er best som spiss, mens Cecilie er best som stopper, forteller Emilie Nautnes.

Pendler totalt fem timer til hver trening

Hun pendler faktisk helt fra Aukra til Ålesund til hver trening og kamp.

Det blir fort 2,5 timer hver vei for den talentfulle ungdomsskoleeleven – altså fem timer til sammen for hver eneste trening.

- Det går bra det. Jeg synes ikke det er slitsomt, sier Nautnes.

Å reise fem til hver trening, krever stor motivasjon.

- Jeg har veldig lyst til å se hvor god jeg kan bli. Jeg har jobbet knallhardt så langt og håper å fortsette med det, sier 15-åringen.

Men pendlingen kan ikke var evig.

- Vi prøver å finne gode løsninger, slik at hun kan fly fra Molde på bortekamper og noen ganger overnatte hos lagkamerater foran kamp i Ålesund. Foreløpig går det bra, men det går ikke over tid. Neste år bør hun nok flytte på seg om hun skal spille for oss, mener Fortuna-trener Magne Elde.

Det stilles store forventninger til Fortunas rekordunge venstreside. I morgen fyller Otterlei 15 år.

- Da blir jeg vel ikke under 15 år lenger? Neida, jeg tenker ikke på det. Jeg må bare fortsette å utvikle meg. Så kan jeg bli så god som jeg vil bli, sier hun og smiler.

18 år gamle Sigrid Heien Hansen, som mottok Statoil Talentpris på søndag og er klar for Arna-Bjørnar, spilte for øvrig sin siste kamp i Fortuna-trøya i 15 år gamle Nautnes’ første hat trick i seniorkarrieren. Det gror godt i ålesundsklubben.

Wednesday, September 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments