I fjor lurte «forening for lidande barn» gavmilde nordlendinger. I år slo de til på nytt

(Dagbladet): Tre personer ble i ettermiddag pågrepet i Drammen etter å ha gått fra dør til dør med bøsser.

- Personene utgir seg for å være fra TV-aksjonen, noe de ikke er, skrev politiet i Vestfold på Twitter.

Personene, en mann og en kvinne og deres datter, var aktive allerede før innsamlingen til TV-aksjonen startet klokka 16. De hadde bil, og kjørte rundt i Vestfold og Buskerud der de blant annet oppsøkte eldresentre.

«Forening for lidande barn»

Til slutt ble personene pågrepet av politiet i Drammen, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt:

- Vi vet ikke nasjonaliteten til personene ennå. De hadde svenske ID-kort fra «Balkani foreningen lidande barn». Dette vet vi at ikke er en seriøs aktør. Personene hadde samlet inn flere tusen kroner, og dette var nok ment til private formål, og ikke til lidende barn, sier operasjonsleder Marianne Mørk.

En av personene, datteren, var mindreårig, opplyser politiet.

Under TV-aksjonen i fjor ble en rumensk mann i 30-årene stanset på Alstad i Bodø. Med seg hadde han ei falsk bøsse og et ID-kort med hans navn og organisasjonsnummer fra Balkani Forening for Lidande Barn – en organisasjon politiet ikke klarte å finne registrert noen steder.

Politiet opprettet da sak, og betegnet forholdet som bedrageri, skriver Avisa Nordland.

Er ferdige med innsamlingen

I år skal pengene fra TV-aksjonen gi en million mennesker varig tilgang til rent vann, og bøssebærerne er ferdig med innsamlingen nå.

- De siste bøssebærerne var ferdige klokka 18 i ettermiddag, sier pressekontakt ved TV-aksjonen Kaja Haldorsen til Dagbladet.

Skulle du møte på bøssebærere nå, kan du derfor med sikkerhet si at vedkommende i alle fall ikke kommer fra TV-aksjonen.

Trolig flere falske bøssebærere i Oslo

En bøssebærer på Stovner i Oslo som samlet inn penger for TV-aksjonen ble i ettermiddag frastjålet sin bøsse. Personen bak tyveriet var ikke pågrepet da Dagbladet snakket med politiet.

- Dette betyr at det er en bøsse på avveie som noen kan bruke til å utgi seg for å være fra TV-aksjonen. Om dette skjer, vet vi ikke, men vi søker etter gjerningspersonen og etter falske bøssebærere i Oslo, sier operasjonsleder Tor Gudbrandsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet vet ikke om «Balkani forening lidande barn» har operert i Oslo i dag.

Politiet ber publikum være obs på falske bøssebærere, og sier de er avhengige av tips for å kunne pågripe personer som utgir seg for å være fra TV-aksjonen, men som ikke er det.

Til nå i dag har politiet i Oslo fått meldinger om det som kan være falske bøssebærere i bydelene Høybråten, Stovner, Ammerud og Torshov. Ingen var ved 20.30-tiden pågrepet.

Alltid plombert

For de som eventuelt skulle trenge litt voksenopplæring, kan Kaja Haldorsen gi noen nyttige tips:

- Bøsser fra TV-aksjonen er grå og med grønn topp, de er alltid plombert og merket TV-aksjonen. Du kan se hvordan ekte bøsser ser ut blant annet på NRKs hjemmesider og sidene til TV-aksjonen, Blimed.no.

Sunday, October 19th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments