I en tid hvor fred og forsoning virker å være langt unna, gir dette møtet håp for framtida

(Dagbladet): Bildet av en palestinsk og en israelsk gutt som kameratslig tar hverandre i hånda, har gått verden rundt.

Bildet har blitt delt på sosiale medier som et symbol på håpet om fred og forsoning mellom israelere og palestinere.

Det på et tidspunkt hvor Israel og Hamas står langt fra hverandre i fredsforhandlingene.

- Står langt fra hverandre

Den palestinske gutten til høyre heter Harsh Mermelstein og den israelske gutten til høyre heter Aymen. De to møttes under en demonstrasjon som ble arrangert av flere palestinske grupper i New York forrige torsdag.

De protesterte mot den israelske bakkeoperasjonen i Gaza, som så langt har tatt livet av over 400 mennesker. I går utførte Israel de kraftigste angrepene på Gazastripen noensinne, og over 100 mennesker mistet livet på det som ble Gazas blodigste dag.

USAs utenriksminister John Kerry er ventet i Kairo mandag for å prøve få til en våpenhvile mellom Israel og Hamas. Forhandlingene foregår allerede med Egypt som hovedforhandler, men ifølge vår utenriksminister Børge Brende står partene langt fra hverandre.

— Det er vanskeligere å få på plass en våpenhvile nå, enn det var før Israels bakkeoffensiv på Gazastripen. Tapene på begge sider har ført til en polarisering, og partene står langt fra hverandre, sier Brende til NTBi dag.

Alle forsøk på våpenhvile har så langt feilet.

Historien bak bildet

Selv om de to guttene har blitt et bilde på fred og forsoning, må det understrekes at den israelske gutten kommer fra en gruppe innen jødedommen som er imot sionismen.

De jødiske demonstrantene fra gruppen Neturei Karta, som ifølge Buzzfeed hadde møtt opp for å vise sin støtte til de palestinske ofrene på Gaza, støtter ikke den israelske stat. De er en gruppe ortodokse jøder som ikke anerkjenner staten Israel eller Israels rett til sine områder. Gruppa reiser verden rundt for å demonstrere mot staten Israel.

Og det var da de var i New York i forrige uke, at det ikoniske bildet av de to guttene ble tatt.

Monday, July 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments