Hvor mange bruskasser får du plass til i en stasjonsvogn?

Kan man si at en bil er best bare fordi den sluker flest bruskasser? Nei, selvsagt ikke. Da burde de fleste av oss kjørt rundt i kassevogner.

Men for å teste hvor mye det egentlig er plass til i bagasjerommet på to av de romsligste stasjonsvognene på markedet, Skoda Octavia og Honda Civic, var det det som ble målet.

Sjekk videoen over for å se hvor mange bruskasser det ble plass til!

Legger du ned baksetet i Skoda Octavia, blir bagasjerommet enormt og det rommer inntil 1740 liter. Hakk i hæl følger Honda Civic. Den har kompaktklassens største bagasjerom før du legger ned setene: 624 liter mot Skodaens 610 liter.

Plass:

Skoda

Honda

Skoda Octavia vokste seg betydelig større ved generasjonsskifte i fjor. Faktisk er den 12,4 cm lengre enn Civic, og det kommer ikke bare bagasjerommet til nytte, men også baksetet.

Bak rattet finner de fleste seg fort til rette. Interiørdesignet er ikke særlig spennende, men det er intuitivt og praktisk.

Honda på sin side har valgt en helt annen stil.

Du sitter godt bak rattet, men utformingen av interiøret er betydelig mer futuristisk. Honda er mer vågale, men i bruk er det dessverre ikke like brukervennlig som det Skoda byr på.

Interiør:

Skoda

Honda

Designet på Octavia er stilrent og forsiktig. For forsiktig, vil vi si.

Lysdesignet er blitt lekrere og karosserilinjene skarpere, men totalt sett ser Octavia temmelig beskjeden ut.

Honda på sin side har turt å være mer vågal – også på utsiden. Men der kombiutgaven har et heller snodig hekkparti, er avslutningen på bilen langt mer vellykket her.

Det er spenstig, annerledes og skiller seg godt fra andre biler som blir altfor like hverandre.

Utseende:
Skoda

Honda

Skodaen er utstyrt med 1,6-liters dieselmotor på 105 hester.

Testbilen har firehjulstrekk. 0- 100 km/t er med det oppgitt til 11 sekunder og toppfarten skal være 191 km/t. Snittforbruket ligger på 0,46 liter pr. mil. Motoren yter greit, men du trenger å gire en del for å holde tempoet oppe i bakker.

Honda Civic har også en 1,6-liters dieselmotor. Dessverre støyer denne motoren mer enn den som sitter i Skoda. Men kreftene imponerer mye.

Bilen kjennes klart sterkere enn Skodaen, noe som bevises av tallene. 0- 100 er oppgitt til 10,1 sekunder og toppfarten til 195 km/t. Gjennomsnittlig forbruk er offisielt 0,39 liter pr. mil

Motor og kjøreegenskaper:
Skoda

Honda

Startprisen for Octavia stasjonsvogn er 235 900 kroner. Det er billig! Ettersom testbilen har firehjulstrekk og Elegance-utstyrsnivå, stiger prisen til 314 100 kroner.

I tillegg har vår bil parkeringsvarmer, mørke ruter, delskinn, avtagbart hengerfeste og stor berøringsskjerm (8-tommer).

Totalprisen er derfor 367 950 kroner. Det er passe stivt. Men legg til at Skoda Octavia historisk sett holder seg svært godt i pris.

Honda kjører en annen prispolitikk der det meste av utstyr er inkludert i utstyrsgraden en velger.

Vår testbil er en 1,6 Executive Navi ADAS I til 322 000 kroner. Dermed får du med navigasjon, ryggekamera, p-sensorer foran og bak, city-brems-funksjon (nødbrems i bykjøring) og andre assistansesystemer.

Økonomi:
Skoda

Honda

Vårt valg:

Honda har sine styrker i et digert bagasjerom, praktiske løsninger, et sporty kjøreoppsett og en sterk og gjerrig motor. Prisen er lavest, men bilen har dessverre også sine svakheter. Designet kan bli i overkant romskip-inspirert for noen og interiøret preges av å være for futuristisk.

Totalt sett er Skoda Octavia den beste bilen. Ikke bare fordi den rommer flest bruskasser, men fordi den jevnt over scorer såpass bra at den totalt sett framstår som det beste kjøpet. Spesielt imponerende er de intuitive løsningene i interiøret, den gode plassen og høye graden av praktisk nytteverdi. Absolutt en verdig vinner!

Skoda:

Honda:

Tuesday, April 1st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Recent Comments