Hjelp! 40 år siden Abba vant med «Waterloo»

(Dagbladet): Antrekket og platåskoene fikk alle til å sperre opp øynene den gang.

Noen av oss er kommet i en slik alder av vi faktisk husker 1974.

Noen av oss husker også at vi kranglet intens om hvem som skulle være den yndige, søte og sexy Agnetha Fältskog med den lyse stemmen da Abba slo knockout på verden med «Waterloo».

40 år siden

Noen av oss kan faktisk huske at vi dagen etter finalen – det var fint vårvær den søndagen – opptrådte med liv og lyst på naboens gressplen til vinnerlåta, avspilt på min lille kassettspiller med batteri, og med håndtaket på hoppetauet i plast, som særdeles velegnet mikrofon å synge inn i.

Selvsagt ville alle jenter være Agnetha – hun blonde – den gang, og selvsagt var det nærmest umulig å vinne den konkurransen når man ikke var blond fra naturens side.

Jeg kan ikke huske at guttene sloss om å være verken Björn eller Benny – de bare løp for livet. Men nok om slikt.

MGP-hyllest

SVT hyller lørdag gjennombruddet – da Abba tok hjem Eurovision Song Contest fra Brighton med den svært fengende hiten «Waterloo».

Den svenske avisa Expressen opplyser at deler av Abba-nummeret utføres av tidligere MGP-vinnere som Charlotte Perrelli og Robin Stjernberg.

For lørdag er det altså svensk finale i Melodifestivalen i Friends Arena, og svenskene er kjent for å være langt mer opptatt av MGP enn nordmenn.

Expressen forteller at det blir en helt spesiell kveld for å hylle Sveriges største popgruppe gjennom tidene.

Startskuddet

Seieren i Brighton ble som kjent startskuddet for Agnetha Fältskogs, Bjørn Ulvaeus’, Benny Anderssons og Anni-Frid Lyngstads eventyrlige internasjonale karriere.

Selv i dag selger Abba millioner av plater og spilles på radio.

Så mye mer har ikke avisa klart å finne ut – det er tydeligvis mye hemmelighetskremmeri rundt denne Abba-hyllesten på svensk tv.

Tuesday, March 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments