Hittil ukjent lapp Boston-terroristen skrev er lagt fram

(Dagbladet): «Jeg liker ikke å drepe, det er forbudt i islam. Men ifølge nevnte [sladdet] er det tillatt.»

Dette står i notater terrortiltalte Dzjokhar Tsarnajev (20) skrev for hånd mens lå i skjul etter bombeaksjonen mot Boston maraton i fjor. Deler av innholdet i notatene er nå lagt fram i rettsforhandlingene i saken mot islamisten, som risikerer dødsstraff for aksjonen, som krevde tre menneskeliv og skadet over 260, skriver Boston Globe.

Såret

Da Dzjokhar skrev notatene, lå han såret i en båt på land, etter en skuddveksling med politiet der storebroren Tamerlan ble drept. Han ble pågrepet 19. april, og Boston-innbyggere brøt ut i feiring ved nyheten.

Selv om brødrene Tsarnajev ifølge sjåføren av en SUV de kapret, opplyste å stå bak de to bombene mot maratonet, erklærte Dzjokhar seg ikke skyldig i retten sist sommer. Siden det er USAs føderale påtalemakt og ikke delstaten Massachusetts som har tatt ut tiltale mot den opprinnelig tsjetsjenske mannen, kan han idømmes dødsstraff.

Påtalemakten har lagt fram utdraget fra notatene som del som svar på en begjæring fra Tsarnajevs forsvarere. De vil at retten ser bort fra uttalelser 20-åringen kom med i avhør med det føderale etterforskningsorganet FBI kort tid etter pågripelsen.

- Uskyldige sivile

Hoveddelen av notatene påtalemakten har lagt fram, lyder som følger:

«Gud har en plan for hver og en av oss. Min var å gjemme meg i denne båten og kaste lys over våre handlinger.»

USAs regjering dreper våre uskyldige sivile, men de fleste av dere vet dette allerede. Som en [sladdet] holder jeg ikke ut å se på at slik ondskap går ustraffet hen. Vi muslimer er ett legeme, om man skader én, skader man alle. Vel, i det minste er det slik Muhammed (fred være med ham) ville at det skulle være til evig tid. Ummaen [det muslimske fellesskapet] er begynt å reise seg. [Sladdet] har vekket mujahedin [de hellige krigerne]. Vit at dere er stridende menn som stirrer inn i løpet på våpenet deres og ser himmelen, hvordan kan man konkurrere mot det? Vi er lovet seier og vil så visst oppnå det. Jeg liker ikke å drepe uskyldige, det er forbudt i islam, men ifølge [sladdet] er det tillatt. All ære går til [sladdet].

Slutt å drepe vårt uskyldige folk, og vi vil slutte.»

Dzjokhar skriver videre, i notater lagt fram i en annen begjæring fra påtalemakten, at han misunner sin avdøde bror, som er kommet til paradiset før ham.

«Jeg sørger ikke, fordi hans sjel i høyeste grad er levende», skriver Dzjokhar.

Thursday, May 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments