Hevdet de ble traumatisert etter 11. september. Nå er brannog politifolk tiltalt i massiv svindelsak


(Dagbladet): Til sammen 106 personer har blitt tiltalt i den massive svindelsaken som nå rulles opp i New York, melder nyhetsbyrået AFP.

Opptil 80 av de tiltalte er tidligere politifolk eller brannmenn.

- Mange av de tiltalte kom med kyniske påstander om psykiske lidelser som følge av 11. september-angrepene, sier statsadvokat Cyrus Vance i en uttalelse.

- Skamløse

Ifølge Reuters kan de involverte ha svindlet til seg 2,4 milliarder kroner i ulike sosialordninger for uføre. Vance viste også fram bilder av noen av de tiltalte mens de står på vannski, driver med kampsport og flyr et helikopter.

- Frekkheten er sjokkerende. Hvis du er ufør og løper rundt i et judo-studio er du skamløs, sa Vance på en pressekonferanse.

Vance utelukker ikke at flere kan bli pågrepet i saken. 84 av de 106 personer er i politiets varetekt, mens de resterende 22 ventes å bli arrestert snart.

Lærte symtomer

Amerikansk påtalemyndighet mener det er fire hovedmenn i saken, som skal ha bistått resten med utformingen av hundrevis av søknader om trygd.

De fire skal også ha lært de medtiltalte hvordan de skulle oppføre seg for å framstå som peroner med mentale og psykiske lidelser.

En pensjonert politimann fortalte leger at han led av panikkanfall og ikke var i stand til å forlate sitt eget hus. Etterpå skal han ha lagt ut bilder av seg selv i sosiale medier mens han står på vannski.

- Siden 1988 har disse mennene trent opp hundrevis av enkeltpersoner hvordan de kan lure systemet til at de ikke er i stand til å jobbe fordi de lider av psykiske lidelser og dermed gjorde seg berettighet til uføretrygd, sier Vance.

- Skamfullt

New Yorks påstroppende politimester Bill Bratton sto ved siden av Vance på pressekonferansen og sa at han uttrykker avsky.

- Tanken om at mange av dem brukte hendelsene 11. september  som grunnlag for å kreve inn trygd gjør det enda mer skamfullt, sier Bratton.

Wednesday, January 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments