Hevder Persbrandt ble narko-avslørt under hemmelig avlytting

(Dagbladet): Onsdag denne uka ble Mikael Persbrandt (50) tiltalt for brudd på narkotikaloven, som én av ni personer som anklages for å ha vært delaktige i en større narkotikahandel.

Svenske Aftonbladet skriver i dag at den profilerte skuespillerens navn dukket opp da politiet avlyttet to av narkotikasakens hovedmistenkte.

- Kjøpte 12 gram

«(…) Men en som kjøpte denne uka var på kreditt, selv om han fortsatt er litt VIP, det er Micke Persbrandt. Han kjøpte 12 gram og han betaler alltid, han pleier alltid å kjøpe 10-15 gram, han betaler», lyder samtalen mellom to av de mistenkte fra narkotikaligaen, ifølge avisa.

Videre fortsetter samtalen ved at de avlyttede personene snakker om at de ikke bør bli «for nære» med Persbrandt, ettersom han tidligere har blitt anklaget for brudd på narkotikaloven.

Persbrandt er denne gang mistenkt for å ha kjøpt 12 gram kokain av en taxisjåfør i mai i fjor, men har hele tida hevdet sin uskyld:

- Mikael benekter lovbruddet, han har ikke hatt noen telefonkontakt, han har ikke mottat noe narkotika, han har ikke bestilt noe narkotika, han har ikke betalt for noe narkotika. Telefonen har åpenbart blitt brukt av noen andre. Og resten kan vi ikke kommentere, han har ikke oppbevart narkotika, sier advokat Per Liljekvist til Expressen.

Ifølge Aftonbladet hevder Persbrandt at han ikke vet hvem de avlyttede personene i saken er.

Bildetrøbbel

De hovedmistenkte i saken er tiltalt for å ha smuglet 64 kilo amfetamin og to kilo kokain fra Nederland til Sverige, for deretter å videreselge dopet gjennom blant andre taxisjåfører i Stockholm.

Expressen skriver at det også skal ha dukket opp et bilde av det som tilsynelatende er narkotika, som Persbrandt skal ha sendt til en kamerat.

Advokat Per Liljekvist hevder at bildet er en «practical joke», mens Persbrandt sier at han ikke drar kjensel på det.

Persbrandt forteller også at han har spilt inn en film i Danmark, der han portretterte en musiker som bruker kokain, og at bildet kan komme derfra. Ifølge Expressen viser etterforskningen imidlertid at bildet er tatt i Stockholm, i nærheten av Persbrandts bosted.

- Elsker kola

Dette er på ingen måte første gang «Hobbiten»-skuespilleren er mistenkt for brudd på narkotikaloven.

Persbrandt har flere ganger tidligere blitt tatt for kokain-bruk og -besittelse etter politiaksjoner.

I 2011 erkjente skuespilleren bruken i et politiavhør, etter at en urinprøve viste spor av kokain:

– Jeg elsker kola (et slanguttrykk for kokain, journ. anm), det er bare slik, sa Persbrandt i avhøret.

Friday, January 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments