Hevder hun drepte sex-dømt i nødverge

(Dagbladet): Mandag starter rettsforhandlingene i Sunnhordland tingrett på Stord. To kvinner sitter på tiltalebenken, tiltalt for forsettlig drap eller for å ha medvirket til drapet.

Drapsofferet, en 65 år gammel mann fra den lille bygda Sandvoll i Kvinnherad, ble funnet stygt mishandlet og drept i sitt eget hjem onsdag den 24. juli i fjor.

En av kvinnene, en 48 år gammel dame fra Kvinnherad, nekter straffskyld. Samtidig har hun erkjent de faktiske forhold.

- Nødverge

- Min klient vil forklare seg i retten. Hun erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld, og vil vise til nødverge, sier advokat Odd Arild Helland til Dagbladet.

Den andre kvinnen, en 37 år gammel dame hjemmehørende i Kvinnherad, som forsvares av advokat John Christian Elden, nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre.

- Min klient avviser at hun har noe med drapet å gjøre, sier Elden.

Kvinnen som erkjenner de faktiske forhold skal i liten grad ha vært villig til å forklare seg for politiet. Men etter hva Dagbladet forstår, vil hun i retten detaljert forklare seg om hvorfor hun mener hun må frikjennes, og at drapet på 65-åringen var nødverge.

Tidligere dømt

Den drepte 65-åringen skal bare siden 2007 ha blitt straffet flere ganger for seksualforbrytelser. Det er grunn til å tro at mannens tidligere utagerende oppførsel og sedelighetssakene han er dømt for vil være sentrale i kvinnens forklaring.

De to kvinnene ble pågrepet av politiet, bare noen timer etter at 65-åringen ble funnet mishandlet og slått i hjel.

Ifølge tiltalen skal de to kvinnene ha sparket og / eller slått 65-åringen gjentatte ganger.
Statsadvokat Trond Høvik skal prosedere straffesaken på vegne av påtalemyndigheten.

Grov vold

I tiltalen heter det:

«(…) slo de (…) gjentatte ganger med bl.a. øks og hammer i hodet, ansiktet, bryst, buk og rygg, og/eller stakk ham med kniv.»

Og videre:

 «(…) fikk knusningssår i hodet, fragmentert tinningben som ble trykket inn mot hjernen, knusningssår og underliggende knusningsbrudd av kinnben i ansiktet, brudd i brystbenet, ribbeinsbrudd og betydelig blødning. Han døde samme dag av skadene.»

Den nå 48 år gamle kvinnen skal like etter at hun ble pågrepet forklart til politiet at 65-åringen hadde kommet med seksuelle tilnærmelser mot henne. Kvinnen skal videre ha sagt at tilnærmelsene umiddelbart ble avvist.

Tilnærmelsene skal ha skjedd i stua, hjemme hos 65-åringen, bare noen få meter fra der han ble funnet drept.

Kvinnen som erkjenner drapet skal ikke ha forklart noe som knytter hennes medtiltalte til ugjerningen.

Det er satt av to uker til rettrettsforhandlingene i Sunnhordland tingrett.

Friday, November 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments