Hevder Ferguson var med på å sparke Moyes

(Dagbladet): David Moyes er sparket som Manchester United-manager.

Sent i kveld melder britiske The Guardian at sir Alex Ferguson skal være med å finne erstatteren – og at han var med på å sparke Moyes.

«Ferguson vil bli bedt om en framtredende rolle i å finne Manchester Uniteds neste manager selv om han var ansvarlig for å velge feil mann forrige gang», skriver den vanligvis så troverdige avisa.

- Sparket Moyes

Guardian hevder det var styreformann Ed Woodward, eierne i Glazer-familien, Alex Ferguson og klubbens andre direktører som søndag kveld bestemte at Moyes var ferdig. Dette var rett etter 0-2-tapet mot Everton.

Partene ble derimot enige om å ta en ny runde med diskusjoner mandag, framfor en emosjonell og rask avgjørelse. Tirsdag morgen kom den endelig bekreftelsen på Moyes-exiten.

Ferguson skal ha blitt spurt om hans mening om Moyes, men det allerede på det tidspunktet var sterke krefter som ville ha skotten fjernet. Ifølge The Guardian hadde flestepartene av direktørene mistet tilliten til Moyes allerede i februar.

Selv om Ferguson får mye av skylda for ansettelsen av Moyes – er han altså igjen sentral i valget av ny manager.

Favorittene

Ferguson ga seg som manager etter forrige sesong og nærmest håndplukket Moyes som sin arvtager.

Etter en skuffende sesong er Moyes ferdig: United er nummer sju i Premier League og misser Champions League-spill neste sesong.

- Støtt deres ny manager, var blant Fergusons siste ord før han ga seg i mai i fjor.

Bookmakere og britisk presse holder Louis van Gaal som stor favoritt til å overta jobben. Ryan Giggs ble i dag bekreftet som en midlertidig løsning ut sesongen.

Van Gaal har tidligere trent storklubber som Barcelona, Ajax og Bayern Munchen. Han skal lede Nederland i fotball-VM i sommer.

Atletico Madrid-manager Diego Simeone og PSG-sjef Laurent Blanc er andre menn som knyttes til United-jobben.

Både Bayern-sjef Pep Guardiola og Dortmunds Jurgen Klopp hevdet i dag at de ikke er interesserte.

Tuesday, April 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments