Hevder de har funnet identiteten til «Jack the ripper»

(Dagbladet): «Jack the Ripper» er et pseudonym som ble gitt til en seriemorder som mellom august og november i 1888 angivelig skal ha drept minst fem prostituerte kvinner i East End i London.

Drapene var av ekstremt bestialsk karakter, men politiet løste aldri saken og fant aldri ut hvem denne mannen var, noe som blant annet har bidratt til at disse sakene er blant de mest kjente i krimhistorien gjennom tidene.

Fram til nå er det ingen som vet hvem som står bak disse drapene, men The Daily Mail skriver nå at identiteten til Jack the Ripper er avslørt.

Moderne og unik rettsmedisinsk forskning skal ifølge den britiske mediebedriften vise at den beryktede leiemorderen er identifisert som polskfødte Aaron Kosminski.

- Det viktige beviset
Et av de viktigste bevisene for at Kosminski skal stå bak dette, skal være et sjal som er funnet ved siden av liket av Catherine Eddowes, en av «The Ripper»s ofre. Dette sjalet er nå analysert, og det er funnet DNA fra hennes blod på sjalet, samt DNA fra drapsmannen.

Sjalet ble kjøpt av forretningsmannen Russell Edwards (48) på en aksjon. Deretter hentet han hjelp fra den verdenskjente doktoren Jari Louhelainen, som er ekspert i å analysere genetiske bevis fra denne type objekter.

Louhelainen har jobbet intens med denne saken siden 2011. Ved hjelp av nymoderne teknikk skal Louhelainen ha vært i stand til å analysere det 126 år gamle DNA-et fra materialet og sammenligne det med DNA fra etterkommere av Eddowes og den mistenkte, hvor dette skal ha gitt en «perfekt match» mot Kosminski, skriver avisa.

Jari klarte å få seks komplette DNA-profiler fra sjalet, og da han testet dem mot Kosminski var det en 100 prosent match. Louhelainen skal også ha brukt infrarødt kamera, som viste at det var spor av sæd på sjalet, som matcher med den polskfødte mannen.

Var mistenkt

Da etterforskningen pågikk på slutten av det 19. århundre var Kosminski en av de hovedmistenkte. Mannen blir ofte beskrevet som en frisør i Whitechapel-området.

Han skal ha vært alvorlig psykisk syk og led blant annet av paranoid schizofreni, Kosminski led også av hørselshallusinasjoner og han blir beskrevet som en kvinnehater.

Offiser Alan McCormack er ansvarlig for «Crime Museum», også kjent som «Black Museum» i England. Han forteller at politiet holdt Kosminski pågrepet i 24 timer da etterforskningen pågikk etter at et vitne pekte ham ut, men offiseren forteller at politiet ikke hadde nok beviser til å holde ham pågrepet.

- Jeg følte meg sikker på at moderne vitenskap ville være i stand til å gi reelle bevis fra flekkene på sjalet, sier McCormak.

Sagnomsust

Disse drapene er kanskje de mest kjente drapene i krimhistorien gjennom tidene. Utallige bøker, filmer og TV-programmer er laget om «Jack the Ripper».

Tidligere har det florert av teorier om identiteten til denne mannen, og alt fra Prince Albert Victor, hertug av Clarence og britikse Lewis Carroll har blitt navngitt som mulige mistenkte.

I tillegg er det flere myter om den kjente seriemorderen.

En av mytene er at ingen skal ha sett morderen, men dette er feil ifølge John Grieve ved Metropolitan Police.

- Det er en vanlig feiltakelse at ingen skal ha sett morderen, at han bare forsvant inn i tåka. Men det stemmer ikke. Det var vitner den gang som sto høyt i kurs hos politiet, sier han til BBC.

Sunday, September 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments