Hevder Chelsea forbyr Vitesse å vinne ligaen

(Dagbladet): Som Chelseas offisielle samarbeidspartner i Nederland har Vitesse Arnhem i flere år nytt godt av London-klubbens stortalenter.

I tur og orden har Nemanja Matic, Gael Kakuta, Tomas Kalas, Sam Hutchinson og Patrick van Aanholt vært på utlån i Nederland. Per i dag har blåtrøyene fire spillere på plass i Gelredome: Lucas Piazon, Bertrand Traore, van Aanholt og Christian Atsu .

Tidligere klubbeier Merab Jordania hevder Chelsea ikke bare låner ut spillere, Europa League-mesterne har tillegg sikret seg enorm innflytelse i klubben.

Hørte på «London»

Jordania hevder i De Telegraaf at gigantklubben fra London er så mektige at de la ned forbud mot at Vitesse skulle få bli ligamestere i æresdivisjonen sist sesong.

- Jeg ønsket at vi skulle bli mestere men «London» ønsket ikke det til slutt. Ambisjoner er fint, men Vitesse får ikke lov til å kvalifisere til seg til Champions League, sier Jordania til den nederlandske avisa.

Georgieren kjøpte Vitesse i 2010 og Chelsea-samarbeidet kom i stand fordi han var en venn av Roman Abramovitsj – milliardæreier i den britiske klubben.

Så tok Chelsea over styringen, hevder Jordania.

Stoppet kjøp

- Jeg ønsker å fortelle sannheten til Vitesse-supporterne, sier georgieren.

Han hevder at trener Fred Rutten ble sveket da Vitesse gikk fra gullstrid til fjerdeplass på tabellen i fjor vinter og vår. Treneren ville kjøpe Kelvin Leerdam fra Feyenoord i januar 2013.

Men det ville ført til at Chelsea-innleide Kalas ville fått mindre spilletid med Leerdam i stallen. Det var en av grunnenen til at overgangen ble stoppet i siste liten, heter det.

- Plutselig grep «London» inn. Vi fikk ikke være for sterke. Jeg kunne ikke forklare det til Fred. Jeg måtte dekke over for klubben og «London». Men det skapte spenning og kaos, sier den tidligere klubbeeieren.

- Jeg kan si nå hvorfor Fred Rutten dro (i juni). Han visste at han ikke fikk vinne tittelen med Vitesse, sier Jordania.

Solgte seg ut

At toppscorer Wilfried Bony ble solgt til Swansea i sommer er etter sigende også et Chelsea-påfunn. Den sportslige ledelsen ville beholde Bony et halvt år til. Også midtbanestjernen Marco van Ginkel forsvant – til Stamford Bridge.

Jordania solgte seg ut av klubben i oktober i fjor, ny eier er Abramovitsj-partneren Aleksandr Tsjigirinski. Uefas regelverk forbyr to klubber med samme eier i samme europeiske turnering.

Etter uttalelsen fra Jordania har det nederlandske fotballforbundet kontaktet Vitesse og stilt krav om utfyllende informasjon om Chelsea-samarbeidet. En talsmann for forbundet varsler at eierskapet av Vitesse også skal kikkes nærmere på.

Chelsea ønsker ikke å kommentere saken, men Vitesse-styret avfeier påstandene som vrøvl.

Aprilspøk

- Det er nesten som en aprilspøk, av den dårlige sorten. Har folk gått sammen for å tulle? Å konkurrere er grunnleggende i sporten, det er alltid uforutsigbart. Som alle andre klubber vil Vitesse vinne så mang ekamper som mulig, med best mulig spill, sier Vitesse-styreformann Bert Roetert.

Vitesse ligger per i dag på tredjeplass i nederlandsk æresdivisjon, ni poeng bak serieleder Ajax.

Wednesday, April 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments