- Hesten døde ett minutt før vi fikk den opp

(Dagbladet): Stemningen ved Norsk folkemuseum på Bygdøy er trykket etter at en hest falt ned i en kum bak museet og døde i kveld.

Trakk vogn

En alvorstynget Erik Sørum, gårdsfullmektig på Kongsgården, forklarer at den avdøde hesten tilhørte Folkemuseet (som driver Kongsgården) og ble brukt til å trekke en av de historiske vognene på museet.

Hesten gikk sammen med noen kuer og kalver på en liten beiteplass bak museet da den falt ned i kummen, hvor lokket ifølge Sørum var av.

- Selv om vi fikk god hjelp av brannvesenet, døde den dessverre, konstaterer han overfor Dagbladet.

Oslo brann- og redningsetat (OBRE) fikk melding om hesten i kummen noen minutter på klokka 22. Brannvesenet rykket ut med mannskaper og fikk dyret opp av kummen, men veterinæren på stedet konstaterte at det var for seint.

- Den døde bare ett minutt før vi fikk den opp, sier Sørum.

Utmattet

Ifølge vaktkommandør Rune Elstad ved OBRE uttalte veterinæren at hesten trolig hadde ligget en stund i kummen og døde av utmattelse. Det ville neppe ha gjort mye fra eller til om de hadde vært på stedet noen minutter tidligere.

Gårdsfullmektig Sørum sier at det er ganske vanskelig å se kummen fra bilveien. Han opplyser at det var et forbipasserende par som først oppdaget hesten og meldte fra.

Det vites ikke hvordan hesten kan ha falt ned i kummen. En mulighet er at den kan ha sparket bort lokket selv, eller at det var fjernet på forhånd. Politiet, som også rykket ut til stedet, har innhentet opplysninger i saken.

Wednesday, June 25th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments