Her tar moren farvel med Luke (11), som ble banket opp og drept av faren sin

(Dagbladet): I dag måtte Rosie Batty begrave sin egen sønn, etter at han ble brutalt slått i hjel av faren sin med en cricketkølle. Gutten ble drept på åpen gate foran både voksne og barn.

Det hele skjedde etter at 11-åringen var ferdig på crickettrening i Tyabb utenfor Melbourne.

«Selv om jeg går gjennom den mørkeste dalen, vil jeg ikke frykte det onde – for du er med meg, du trøster meg», leste moren under begravelsen, ifølge Herald Sun.

Gutten skal ha spurt moren sin, britiske Rosie Batty, om han kunne få lov til å bli «bare en liten stund tid», slik at han skulle få se faren Greg litt lenger.

- Det var bare en vanlig crickettrening, det var folk der og jeg trodde han var trygg, sier moren ifølge The Victoria Age. – Ingen kunne forestille at noe så tragisk ville skje.

Så lot hun ham bli litt lenger. 

Venner, familie og klassekamerater

Midt på lyse dagen, foran voksne og barn, skal faren ha banket opp gutten med en cricketkølle, før han knivstakk ham flere ganger.

- Han bare fortsatte å slå ham med cricketkølla, og så døde han, sier en 15-åring som ble vitne til det hele, til The Victoria Age.

Hundrevis av mennesker møtte opp for å ta farvel. Lærere og klassekamerater sang for gutten.

Foran den knallgule kista satt moren, som var like i nærheten da den grusomme hendelsen fant sted forrige uke. Hun kom løpende til stedet. Helsepersonell forsøkte å gjenopplive gutten, men han døde på stedet.

Da politiet kom, skal faren ha truet dem med kniv. Politiet skjøt og drepte ham.

- Politiet forsøkte å snakke ham til fornuft, men de lyktes ikke. Da skjøt de ham i brystet. Det er klart dette er tragisk, sier Doug Fryer i politiet, ifølge Sky News.

Moren har tidligere fortalt faren til Luke var psykisk syk, og at hun er sikker på at faren egentlig elsket sønnen sin.

- Jeg klarer fortsatt ikke å forstå hva som er skjedd. Jeg vil fortelle alle at familievold skjer over alt – uansett hvor fint hus du har eller hvor intelligent du er. Det skjer med alle og hvem som helst, og dette har vært en 11 år lang kamp, sier mora ifølge avisa.

- Var psykisk syk

Hun har hele tida understreket at både hun selv og sønnen elsket Greg.

- Luke elsket og stolte på faren sin, til tross for problemene hans.

Hun forteller at eksmannen hadde hatt problemer i en årrekke.

- Det som utløste dette, var at han var psykisk syk og var i en situasjon der han ikke hadde noe sted å bo over en periode på flere år. Livet hans ble ødelagt, og at ble verre i livet hans. Luke var det eneste lyspunktet i livet hans, sier moren.

Luke skal ha vært klar over at faren var syk.

- Luke var nesten like høy som meg, han var følsom – og han elsket faren sin. Han følte med ham siden han visste at han hadde det vanskelig, sier hun.

Australsk politi etterforsker saken.

Friday, February 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments